Knud Knudsen_omslag

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253040189
Status: I salg
Utgitt år: 2018
Innbinding: Innbundet

Fotograf Knud Knudsen

Veien, reisen, landskapet

Knud Knudsen (1832-1915) var en Norges fotopionerer. Han var også en pasjonert og profesjonell fruktdyrker, med utdannelse fra Tyskland og gårdsbruk i Odda. Knudsen etablerte seg som fotograf i Bergen i 1864, og var blant de første som spesialiserte seg på landskapsfotografier. En generasjon før fotograf Anders Beer Wilse, utforsket han landet på kryss og tvers. Men Knudsen tok ikke bare bilder av landskapene, han var også dypt fascinert av veiene han reiste på. I denne boken følger vi ham på nye veier som ble bygd i andre halvdel av 1800-tallet. De omformet det norske landskapet og gjorde det tilgjengelig for turister og andre reisende. 

Dette er den rikt illustrerte fortellingen om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er tett sammenvevd med Norges modernisering.

Omtale

"I en tid da alle har kameraer med seg i bukselomma, er det vanskelig å forestille seg hvor komplisert det var å være omreisende fotograf for 150 år siden."
Fredrik Wandrup, Dagbladet

"Gjennom Gjesviks utvalde perspektiv kjem det tydeleg fram at Knutsens fotografi har både realistiske og meir moderne sider ved seg, og at han fornyar den ofte romantiske landskapstradisjonen. Her er Gjesviks bok særleg fascinerande. Ho visar korleis Knutsen komponerer fotografia på ein måte som yter motstand: Blikket til tilskodaren glid ikkje rett ut i naturen, men blir ofte ført ned i landskapet, mot dei menneskelege inngrepa og avtrykka." 

Eivind Myklebust, Bokmagasinet, Klassekampen

 

Forfatter(e):