Gresk og romersk historie. En innføring

Pris:
429.00
ISBN: 9788253040172
Status: I salg
Utgitt år: 2019
Innbinding: Innbundet

Gresk og romersk historie. En innføring

I antikken (ca. 1000 f.Kr. til 500 e.Kr.) vokste en særegen sivilisasjon fram i Middelhavsområdet, sentrert om bystater og et ideal om kollektivt styre. Samtidig utviklet det seg en gresk-romersk kultur som satte dype spor og som har vært til inspirasjon og etterligning i all senere europeisk historie.

I denne introduksjonen til gresk og romersk historie beregnet på historiestudenter ved universiteter og høyskoler,  kan du lese om framveksten av bystatene i Hellas fra omkring år 1000 f.Kr., via den romerske ekspansjonen under republikken i århundrene f.Kr. og stabiliseringen i den påfølgende keisertiden og fram til Romerrikets fall i vest på 400-tallet e.Kr.

Men også arvtagerrikene i vest og fortsettelsen i det østromerske eller bysantinske riket i den østlige delen av Middelhavet fram til den islamske ekspansjonen på 600-tallet e.Kr. fortelles det om i denne nye tilnærmingen til antikkens historie, som også gir smakebiter av antikkens kulturhistorie, som filosofi, litteratur, kunst og arkitektur.

OMTALER

«Dette er en meget velskrevet introduktion til 1600 års historie. […] Det er værd at fremhæve som noget meget positivt, at Knut Ødegård ikke stopper ved Det Vest-romerske Riges fald i 400-tallet e.Kr., men fører historien frem til etableringen af Det Byzantiske Rige. Vi har altså for en gang skyld hele den såkaldte senantikke periode med i denne introduktion til græsk-romersk historie. […] Bogen er velskrevet. Det er tale om et godt og engageret sprog, som aldri løber træt på trods af de utallige krige og kejsere og soldater, der må lade livet.»
Anders Holm Rasmussen, Apollon

 

Forfatter(e):