1544

Pris:
218.00
Førpris: 249.00
ISBN: 9788253030029
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: h
Oversatt av: Sverre Dahl

Hvor mye globalisering tåler mennesket?

Rüdiger Safranski

Safranski hjelper oss i denne boka å navigere i et stormvær av inntrykk. Han er først og fremst opptatt av hva den globaliserte verden gjør med det enkelte menneske, noe tittelen indikerer.

Safranski hjelper oss i denne boka å navigere i et stormvær av inntrykk. Han er først og fremst opptatt av hva den globaliserte verden gjør med det enkelte menneske, noe tittelen indikerer. Det enkelte menneske er ikke i stand til å ta innover seg hele verden, og må derfor rydde seg sin plass i eget liv, lage seg fristeder - en nødvendighet, ifølge Safranski, for å beholde egen individualitet. Boka viser at frontene i dagens globaliseringsdebatt ikke er av ny dato.

Rüdiger Safranski er filosof. Han har utgitt en rekke bøker, og flere er oversatt til andre språk som spansk, nederlandsk, dansk og engelsk. Hans utgivelser teller blant annet biografier om Nietzsche, Schopenhauer og Heidegger.

Utdrag fra boka:
”Månelandingen i 1969 og blikket fra verdensrommet, fra månen ned på vår blå planet, er sannsynligvis den moderne globale bevissthetens fødselsøyeblikk. Den gangen begynte fallet fra eufori til panikk. For idet verdenssamfunnet og verdenshistorien blir revet med i globaliseringen som aldri før, våkner også den angstfylte tvil om det ikke er for mye eller for mye falsk globalisering, om man i det hele tatt fortsatt befinner seg på det riktige arrangementet. Tvilen og ubehaget munner til slutt ut i det antropologiske spørsmålet: Hvor mye globalisering tåler mennesket?”

Forfatter(e):