Jødedommen

Pris:
349.00
ISBN: 9788253041353
Status: I salg
Utgitt år: 2011
Innbinding: Heftet

Jødedommen

Jødene fører sin historie tilbake til tredje årtusen før vår tidsregning. I to tusen år har det bodd jøder i Europa, likevel er jødedommen, av flere grunner, for de fleste ikke-jøder en ukjent religion og kultur. Denne bokens hensikt er å gi et lite innblikk i en rik og levende tradisjon, der historien, kulturen og religionen er vevet sammen til et teppe med mange mønstre og variasjoner.

Jødedommen er en bok i Pax-serien Verdensreligionene. Serien består av fire bind: Buddhismen, Jødedommen, Hinduismen og Islam. Forfatterne i serien er norske religionshistorikere, og bøkene skal gi en levende og leservennlig innføring i den enkelte religion. Verdensreligionene ønsker å reflektere religionsfaget som et moderne kulturfag i Norge i dag, med et perspektiv på religionene som menneskeskapte kulturelle ytringer. Samtidig er hvert enkelt bind skrevet med både kunnskap og kjærlighet, det innebærer at forfatterne har forsøkt så langt råd er å fremstille den enkelte religion på dens egne premisser. Alle bøkene har et historisk perspektiv, men følger sin religion helt frem til i dag, med de utfordringer hver og en av dem står overfor i vår tid.

I denne revisjonen er alle demografiske tall justert og oppdatert til 2019, det samme gjelder kronologien over hendelser i jødedommens historie. Delene som omhandler de nyere retningene innenfor dagens jødedom er utvidet noe, ikke minst for å inkludere de senere års utvikling når det gjelder synet på kvinners deltagelse i ritualene, men også på også homofiles, lesbiskes, bifile og transpersoners stilling innenfor de ulike retningene. Det er også foretatt oppdateringer og utvidelser i kapittelet «Fra katastrofe til nytt håp», spesielt i de delene som omhandler religionens plass i dagens Israel, forholdet mellom Israel og dets naboer og Israel i dag.

Boken ble første gang utgitt i 2011.

 

 

Forfatter(e):