1642

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253031385
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Sideantall: 201
Innbinding: ib
Oversatt av: Kjell Olaf Jensen

Knust Glass

Alain Mabanckou

Knust Glass tilbringer livet sitt på baren ”Reist kreditt” med å drikke dårlig rødvin døgnet rundt. Innehaveren, Den sta sneglen, ber ham skrive ned det som skjer på baren, og romanen Knust Glass er resultatet av dette arbeidet.
Jeg-fortelleren, Knust Glass, tilbringer sitt liv på baren ”Reist kreditt” med å drikke dårlig rødvin døgnet rundt. Innehaveren, Den sta sneglen, ber ham skrive ned det som skjer på baren, og romanen Knust Glass er resultatet av dette arbeidet. Vi får servert et saftig språk, og en utpreget "afrikansk" fortellerstil - muntlig, fargerik, direkte, svært levende og preget av monumentale overdrivelser. Samtidig vil den oppmerksomme leser se verdenslitteraturen passere revy i form av skjulte sitater og titler. Knust Glass er - eller har vært - en høykultivert person med betydelige kunnskaper, som på sitt vis fyller den tradisjonelle rollen som landsbyforteller. – Alain Mabanckou er en av de mest kritikerroste og prisbelønnede moderne afrikanske forfatterne. Han er født i Kongo-Brazzaville i 1966, og har skrevet flere romaner og diktsamlinger. Han har også undervist i franskspråklig og afroamerikansk litteratur ved anerkjente amerikanske universiteter, og er for tiden knyttet til Princeton University. Romanen Knust Glass er belønnet med flere litteraturpriser.

Presse

«Knust glass» er morsom, vital og trist, i en vellykket paring mellom sør og nord. - Johnny Halberg, Dagbladet

«Knust Glass» er skrevet uten et eneste punktum og med lange avsnitt. Likevel er språket så muntlig og flytende at den er en sann fryd å lese. - Tone Bratteli, Bistandsaktuelt

Forfatter(e):