1542

Pris:
296.00
Førpris: 338.00
ISBN: 9788253029870
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Tor Tveite

Kongeparken

I det fineste rommet på et eksklusivt pleiehjem ved Kongeparken ligger Ari, en svært formuende mann i 40-årene som er blitt lam fra halsen og ned i en ulykke. Hver dag kommer hans vakre kone Anita og besøker ham, men etter hvert merker Ari at Anita har blitt forelsket i en annen.

I det fineste rommet på et eksklusivt pleiehjem ved Kongeparken ligger Ari, en svært formuende mann i 40-årene som er blitt lam fra halsen og ned i en ulykke. Hver dag kommer hans vakre kone Anita og besøker ham, men etter hvert merker Ari at Anita har blitt forelsket i en annen. Han bestemmer seg for å ta saken i egne hender – via penger, makt og elektronikk. På skolen på den andre siden av parken jobber den enslige trettiåringen Verna. En dag møter hun en liten jente på parkens lekeplass, og blir overmannet av en sterk følelse av kjærlighet. Selv om Verna ikke er det minste interessert i barnets far, innleder hun et forhold til ham for å komme nærmere den lille jenta. Og over det hele våker den sjalu Ari over det som skjer via et kamera han har installert for å kunne observere Anita når hun kommer gående gjennom parken for å besøke ham. Mens Aris og Vernas historier gradvis flettes sammen mot en dramatisk slutt, viser det seg at selv ikke gode intensjoner nødvendigvis gir gode resultater.

Pirjo Hassinen er en av Finlands mest særpregede og kjente forfattere. Kongeparken ble nominert til Finlandia-prisen i 2004.

Presse

"Original og sterk roman om lidenskaper og makt. (...) Hassinen skriver drivende godt, det er spennende, språket er uttrykksfullt og rikt - godt ivaretatt, alt sammen, av oversetter Tor Tveite."
- Svein Johs Ottesen i Aftenposten

"Pirjo Hassinen pirker i tabuer og skaker leseren med en innsiktsfull bok om makt og maktesløshet. ... nok en roman til ettertanke."
- Anne Schäffer i Bergens Tidende

”Hassinen er en litterært uforutsigbar, humoristisk og kraftfull finsk røst… med en befriende tung-lett humor og et frodig og sterkt billedspråk.”
– Cathrine Krøger i Dagbladet

 

Forfatter(e):