Cecilie Hellestveit: Syria. En stor krig i en liten verden

Cecilie Hellestveit: Syria. En stor krig i en liten verden

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253039619
Utgitt år: 2017
Innbinding: ebok

Syria

En stor krig i en liten verden

I Syria foregår den største krigen i vår samtid. Denne boken lar oss forstå krigens dynamikk og historie, hvordan Syria er blitt slagmark for utenforstående aktører og hvilke akser som møtes i Syria. Hvem kjemper egentlig om hva, og på vegne av hvem? Syria-krigen handler om motsetninger mellom Assad-regimet og opposisjonen, og strid mellom IS og omverdenen.
Men Syria-krigen tar også opp i seg konfliktlinjer mellom Russland og NATO, mellom Israel og naboland, mellom etniske grupper, mellom islamister og sekulære, mellom Midtøsten-regionens stormakter, og mellom ulike islamske retninger. Dette er en bok som beskriver hva Syria-krigen er. Den forsøker også å gi svar på Syria-krigens hvorfor.

Boken er delt i to. «Syria i verden» er beretningen om hvorfor den arabiske våren stanset her, og handler om krigen i Syria. «Verden i Syria» skisserer opp hvilke interesser og aktører som driver krigens dynamikk, og handler om krigen om Syria. Det er beretningen om hvorfor krigen i Syria er mye nærmere oss enn vi helst skulle ønske.

 

Omtaler

"Balansert og grundig fremstilling fra en forfatter som vet hva hun driver med.„„ Analytisk, faktabasert tilnærming som holder høyt internasjonalt nivå."

Anders Horntvedt, FINANSAVISEN

 

"Hellestveit balanserer fjellstøtt mellom de ulike regimenes interesser, og gir i det store og hele en grundig, nedtonet og objektiv fremstilling av uhyre sammensatte saksforhold. … Alle som ikke helt har forstått hva Syria-krigen handler om, anbefales å lese Syria. En liten krig i en stor verden. Det bør også alle de som tror de har forstått hva Syria-krigen handler om, gjøre."

Erika Fatland, AFTENPOSTEN

 

"Cecilie Hellestveit har skrevet en viktig og uvanlig kunnskapsrik bok om Syria."

Per E Hem, MORGENBLADET

 

"Midtøsten-forsker Cecilie Hellestveit gir oss et kræsjkurs i maktspillet om Syria, fortalt med en god dose kledelig, illusjonsløs syrlighet."

Knut Hoem, NRK

 

"En leseverdig bok for alle som ønsker å få en større forståelse av mekanismene bak en av vår tids viktigste og mest kompliserte katastrofer."

Mathilde Becker Aarseth, KLASSEKAMPEN

 

"Boka bør lesast av alle som vil forstå kva som skjer i Syria"

Emil André Erstad, AGENDA MAGASIN

 

"Boka er alt du trenger for å forstå konflikten, uten å løse den"

Knut Arne Oseid, UNIVERSITAS

 

 

 

 

Forfatter(e):