www.pax.no

Testamente

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253041414
Status: Forventes utgitt 5.3.2020
Utgitt år: 2020
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Aasprong, Monica
Orginalens tittel: Testamente

Testamente

Nina Wähäs roman Testamente er et familiepos av de sjeldne. Boken handler om storfamilien Toimi, som består av mor Siri, far Pentti og deres 14 unger, hvor av tolv vokser opp.

Hovedfortelleren i romanen er eldstedatteren Annie. Da hun blir gravid, reiser hun motvillig hjem til gården. Hverken foreldrene eller søsknene er særlig glad for å se henne. Wähä zoomer så inn på hvert enkelt individ i søskenflokken og forteller deres historie. Herfra rulles fortellingen om en dysfunksjonell familie i 1980-årenes grenseland mellom Sverige og Finland opp. Omdreiningspunktet i romanen er den lunefulle faren Pentti, som alle følger med et vaktsomt blikk, og så er det denne store familiehemmeligheten som ingen av dem kan unnslippe.

Er man ansvarlig for sin families synder? Kan man egentlig gjøre noe for å forandre historien? Kanskje man kan skrive den om? Dette er spørsmål som Nina Wähä stiller i sin nye roman Testamente.

 

OMTALE

 «Wähäs energi og overstrømmende fortellerglede har en særegen kraft.»
Göteborgs-Posten

 «En fengslende pageturner.»
Aftonbladet

 «Med Testamente gjør Nina Wähä mer enn å dra skjelettene ut av skapet og rasle med dem i dagslyset. Hun maler et mangefasettert portrett av en familie, en opprinnelse… Det er, langt inn i den tette, omfangsrike romanen, fengslende ned til minste detalj.»
Svenska Dagbladet

 «Testamente er en bred og underholdende roman med en nærmest grenseløs fortellerglede.»
Sydsvenskan

Forfatter(e):

Foto: Kajsa Göransson