2004

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253036731
e-bok ISBN: 9788253037011
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Sideantall: 619
Innbinding: ib
Oversatt av: Gøril Eldøen
Originalens tittel: La Vérité sur l'affaire Harry Quebert

ISBN e-bok: 9788253037011

Sannheten om Harry Quebert-saken

terningkast_6 liten flat.png «Joël Dicker er en sann mester i oppbygging av plot.»
Adresseavisen

Hvem drepte Nola Kellergan? Hva skjedde i New Hampshire sommeren 1975? Og hvordan skriver man egentlig et mesterverk?

Den unge stjerneforfatteren Marcus Goldman drar på besøk til sin gamle venn og mentor, forfatteren Harry Quebert, for å få hjelp med en plagsom skrivesperre.

Kort tid senere finner politiet liket av en ung jente nedgravd i hagen til Harry, og han pågripes for mord. Marcus er overbevist om sin venns uskyld.

Han starter sin egen etterforskning, og begynner å skrive en bok om saken. Gradvis avdekkes et komplisert nett av hemmeligheter, og mange uventede og nervepirrende hendelser inntreffer før den dramatiske sannheten til slutt kommer for en dag.

 

Presse

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Elskere av slike roman-tjukkaser kan se frem til hyggelige timer sammen med Marcus Goldman og hans mentor Harry Quebert"
Vebjørn Rogne, Bok365.no

"Skamløst underholdende, langt over gjennomsnittet spennende og så å si uten dødpunkter."
Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

«Sveitseren Joël Dicker har truffet blink med sitt storfelte kriminalmysterium Sannheten om Harry Quebert-saken. (…) Det er nye vendinger på annenhver side, og hvem som er skyldig og hvem som er uskyldig må du til siste side for å finne ut av.»
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

"Suksessen er lett å forstå."
Gerd Elin Stava Sandve, Dagsavisen

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Sterkt vanedannende og underholdende"
Gunn Magni Galaaen, Trønder-Avisa

«Joël Dicker er en sann mester i oppbygging av plot. (...) Det er med stor menneskekunnskap han tegner portrettet av et helt lokalsamfunn, og gir de mange innbyggerne karakteristika som gjør at vi umiddelbart kjenner dem igjen i mengden. Han viser dem frem i all sin menneskelige mangfoldighet, og gir dem alle motiv for å elske Nola, og mange av dem motiv for et pasjonsdrap, også.»
Fartein Horgar, Adresseavisen

 

tara-t_20x20.jpgtara-t_20x20.jpgtara-t_20x20.jpgtara-t_20x20.jpgtara-t_20x20.jpgtara-t rosa_20x21.jpg "617 meget velskrevne og underholdende sider anbefales herved!"

Anne Schäffer, Tara


"[Den] blir bedre og bedre jo mer du leser. Det er sjelden vare."
Jan-Erik Østlie, LO Aktuelt

"En bok som sluker deg inn i sitt univers, og man stortrives. ... Du leser i timesvis uten å kikke på klokka!"
Kassiopeiias bøker, bokblogg

"Totalt annerledes alt annet jeg har lest noen sinne. Når man tror at man har forstått alt, kastes alt til side og man må begynne helt på nytt igjen. Og slik holder forfatteren på gjennom hele boka og bokstavelig talt helt til slutt"
Rose-Maries litteratur- og filmblogg

"En genial krimfortelling ... Nå er jeg altså tilbake i virkeligheten, og det eneste jeg skulle ønske var at boken ikke var en murstein på 600 sider. Den skulle vært et blylodd på 1000 … Skal du lese èn bok denne sommeren så er det denne! "
Bokbloggeir, bokblogg

"Denne boken var en fryd å lese! Drivende, underholdene og umulig å legge ifra seg. De utrolige vendingene og sannhetene gjør virkelig boken til en av de beste jeg har lest i år! Jeg klarte nesten ikke å puste -  det var så spennende. Jeg jubler og kaster en klar sekser. Hurra."
Leseverden, bokblogg

"Den var rett og slett fantastisk – hemmelighetene, vendingene, beskyldningene og skjebnene i denne boken gjør at man sitter spikret til handlingen fra første til siste side."
Ritaleser, bokblogg


 

NORSKE BOKHANDLERE SIER:

 

"Hei og takk for en fantastisk bok. Jeg har lest og kost meg, og grudde meg til boka var slutt."
Karin Keiseraas, Akademika bokhandel Rotvoll

"Jeg fant boken fengende og lettlest. Det er et driv i fortellingen, som får deg til å lese videre med stor nysgjerrighet på hvordan det hele vil ende. Boken anbefales varmt!"
Margareta, ARK Dyring

"Helt fantastisk artig bok"
Åshild, Notabene Madla

"Boka var veldig originalt skrevet, med stadig nye overraskelser! Tror ikke jeg har lest noe som ligner på denne historien. Den var vanskelig å gjette løsningen på mysteriet, og overraskelsen var stor når sannheten på gåten dukket opp i slutten av boka. Boka var vanskelig å legge ifra seg, og kan trygt anbefales!"
Mette Walmsnæss, Wahl Libris

"Dette var en utrolig spennende bok, godt skrevet. Jeg ble revet med fra første side, vanskelig å legge fra seg før den var ferdiglest. Anbefales!"
Marie Skeidsvoll

"Denne boken var en fryd å lese! Drivende, underholdene og umulig å legge ifra seg. De utrolige vendingene og sannhetene gjør virkelig boken til en av de beste jeg har lest i år! Tusen takk!"
Marte, Norli Tåsen

 

INTERNASJONAL PRESSE:

 

«Det skjer veldig sjelden, men når det skjer er det utrolig spennende. Ung eller gammel, kresen  eller lett å glede, kvinne eller mann, alle leser uten avbrudd til siste side av Joël Dickers roman. Den etterlater deg utslitt og oppløftet av den jevne strømmen av litterært adrenalin som forfatteren har sprøytet inn i årene dine …»
Le Figaro Littéraire

«Hekta på Dicker … Et vidunder av et plot, med brå vendinger, mord, falske skyldige og ekte skjebner … Har du først begynt, er det umulig å stoppe.»
Elle

«Sannsynligvis den mest underholdende tittelen denne bokhøsten fra en av de mest oppsiktsvekkende forfatterne.»
KulturSPIEGEL

«Med stort fortellertalent driver Joël Dicker handlingen framover; den utvikler et uimotståelig dragsug som ikke svekkes over 600 sider … En ekstraordinær roman, den er på samme tid spenning og romantikk, sosialt drama og litterær satire.»
Deutschlandradio

«Bokhøstens overraskelse, boken vi ikke kan legge fra oss etter timer med medrivende lesning … Minner om Philip Roth, Jonathan Franzen eller Woody Allen.»
Le Point

«Det er godt mulig at Dickers Sannheten om… snart er på alles lepper.»
Die Welt

«Vanvittig vanedannende»
La Vanguardia

«Alle snakket om boka. Dette er den første setningen i Sannheten om Harry Quebert-saken: En selvoppfyllende profeti, for boken til Joël Dicker har blitt et verdensomspennende fenomen.»
Le Monde

Forfatter(e):