Nye språk i Norge forside

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253040325
Status: I salg
Utgitt år: 2019
Sideantall: 214
Innbinding: Innbundet

Nye språk i Norge

Et nytt og fascinerende språkmangfold blomstrer rett utenfor stuedøra vår. Visste du at tyrkisk spredte seg med et ridende nomadefolk som ikke bare snakket et velklingende språk, men også hadde en særlig forkjærlighet for gjæret hoppemelk, at somalierne på 1960-tallet måtte velge mellom atten ulike skriftspråk, og at det ikke nytter å lære seg arabisk uten å mestre et helt batteri av bisarre strupelyder? Og hvor mye vet du egentlig om polsk, russisk og de andre slaviske språkene? Ligger de fortsatt bak et slags språklig jernteppe?

Visste du at språket dari, det de fleste afghanere i Norge snakker, egentlig er en dialekt av persisk? At pakistanere flest snakker panjabi, selv om urdu (og engelsk) er landets offisielle språk, og at urdu og det indiske hindi i praksis er ett og samme språk, bare skrevet med to forskjellige alfabeter?  Og at disse språkene stammer fra samme urspråk som norsk?

I denne boka blir du kjent med de største av de nye språkene i Norge. Med stor kjærlighet deler den entusiastiske multilingvisten Pål Kristian Eriksen av sin kunnskap om den store verdenen av språk som finnes utenfor den vestlige lekegrinden, språk som for de fleste av oss er helt ukjente og eksotiske.

Omtale

terningkast_6 liten flat.png "Fest for språknerdar. Ei språkbok med kunnskap og humor i herleg blanding. [...] Boka er skriven med humor og boblande entusiasme. [...] Dersom du er blant dei som synest det er nok med eitt språk i Norge, eller at me er internasjonaliserte når alle snakkar halvgodt engelsk, er ikkje dette boka for deg. Men for dei som lar seg fascinera av det store språkmangfaldet i verda og gjerne vil vita meir, er Nye språk i Norge ein fest."
Tom Hetland, Stavanger Aftenblad

Tips en venn Skriv ut