Agent Storm. På innsiden av Al-Qaida

Agent Storm. På innsiden av Al-Qaida

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038230
Status: I salg
Utgitt år: 2015
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Gunnar Nyquist
Orginalens tittel: Agent Storm. My life inside al-Qaeda

Agent Storm

På innsiden av Al-Qaida

MORTEN STORM var som ung en hardtslående småforbryter og medlem av Bandidos. Det var før han han fant Allah, reiste til Jemen og engasjerte seg i Al-Qaida. Etter hvert fikk han betenkeligheter med jihadistenes villighet til å ta uskyldige liv, og vervet seg som spion for vesten – først Danmarks etterretning, deretter CIA og MI-6. Til sist vendte han også dem ryggen, for å fortelle hele sin historie. 

Og for en historie han har å fortelle. Vi får lese om jihadistenes hverdagsliv og terrorplanlegging i Jemen, om deres treningsleire i England, om kontakt med terrorgrupper i andre land. Og vi følger Storm skritt for skritt mens han posisjonerer seg i Al-Qaida for å skaffe mest mulig informasjon til sine oppdragsgivere. Storm forteller også om sitt bidrag til å spore opp Anwar al-Awlaki, terroristlederen som til slutt ble drept av et amerikansk droneangrep. En spektakulær og skjult verden som vi hittil har kjent best gjennom spionthrillere og tv-serier, åpner seg for oss. Men dette er også historien om hvordan en relativt vanlig skandinavisk ungdom finner veien til jihadisme – og veien ut igjen.

 

Omtaler

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "Forfattaren formidler kunnskap om korleis unge menn - og nokre kvinner - blir rekruttert og radikalisert"

Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen

 

«Tiårets spionhistorie ... Aldri har vi vært i nærheten av å lese noe så realistisk og detaljert fra innsiden av terrororganisasjonene og etterretningstjenestene som jager dem.»
Aslak Nore, A-magasinet

 

«Antageligvis den beste beretningen om en moderne hemmelig agent.»
THE GUARDIAN

 

Saken ble først avslørt i Jyllands-Posten i Danmark. Se intervjuet med Morten Storm.

 

Bla i boka

Forfatter(e):

Morten Storm