Alt som ble borte

Pris:
189.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253041919
Status: I salg
Utgitt år: 2021
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Mehren, Hege
Orginalens tittel: Disappearing Earth

Alt som ble borte

En ettermiddag i august forsvinner to søstre, Sofija på åtte år og Aljona på elleve, fra en strand på Kamtsjatka-halvøya nordøst i Russland. Er de kidnappet av en mann i en svart bil? Politietterforskningen trekker i langdrag og leder ingen steds hen. Saken martrer det lille sibirske samfunnet og påfører særlig kvinnene sterk uro.

Alt som ble borte tar leseren med gjennom det første året etter jentenes forsvinning. Romanen er bygd opp som en serie sammenvevde fortellinger fra den kvinnelige lokalbefolkningen. Den går tett på livet til jenter og kvinner i et barskt samfunn hvor kvinner fremdeles er mindre verdt enn menn, og hvor etniske spenninger mellom russere og urbefolkning bidrar til mistenkeliggjøring.

Julia Phillips har skrevet en følelsesmessig intens litterær thriller som viser hva som skjer med kvinnene i et patriarkalsk samfunn når to små jenter forsvinner. Denne kaleidoskopiske romanen gir oss ny forståelse for intrikate familiebånd og tilhørighet i det post-sovjetiske samfunnet.

 

OMTALER

terningkast_5 liten flat.jpg «Vårens mest eksotiske krim. Julia Phillips’ thriller byr på mer enn spenning … Romanen 'Alt som ble borte' er en fascinerende skildring av folkeliv på steder som bare kan nås med fly eller båt. Her er avstandene lange, menneskene fåtallige, mistenksomheten mangfoldig … I sterk kontrast til den grøssende gledesløsheten lyser vakre naturskildringer av hav på alle kanter, skoger med brunbjørner, vulkanske fjell og uendelige svarte himmelhvelv gjennomhullet av lysende stjerner..»
Inger Bentzrud, Dagbladet
Les resten av anmeldelsen her

terningkast_5 liten flat.jpg «Phillips brukar og utvidar i staden spenningssjangeren, både når det gjeld innhald og form ... Forfattaren har budd fleire år i Russland, og klarer på ein fin måte å mana fram eit røft miljø med ein diskret eim av vodka, sylteagurk, patriarkat og kaldsleg omgangstone ...»
Leif Tore Sædberg, Stavanger Aftenblad