1971

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253035901
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 189
Innbinding: ib

Arkeologene

Nytt lys på fortidens gåter

Visste du at de første pionerene som kom til landet vårt kom padlende på kne i små båter av tre eller skinn? Har du sett Venus fra Svinesund? Lurer du på hvem det er som ligger i Gokstadhaugen, og vil du høre en helt ny teori om hvem som drepte ham? Og vil du vite hva skarpretterøksa på Politimuseet kan fortelle om Norges siste sivile henrettelse?
Bli med på en reise i arkeologenes fotspor, der vi blant annet jakter på reinjegerne fra bronsealderen og vikingtiden, møter Vistegutten fra steinalderen, Disa fra vikingbyen Birka, Osebergkvinnene, og Grauballemannen som ble ofret i ei myr på Jylland for 2300 år siden.
Arkeologi har alltid hatt stor fascinasjonskraft. Men hvem er egentlig arkeologene? Er de eventyrere og skattejegere av typen Indiana Jones? Er de bleke skrivebordsmennesker – eller nysgjerrige slitere med skitne hender og baken i været?
I denne boka følger vi en rekke norske arkeologer i deres leting etter nye svar på gamle mysterier. Boka er skrevet av arkeolog Frode Iversen og NRK-journalist Bo Lilledal Andersen, og er en oppfølger etter Tv-serien Arkeologene.

 

Presse

«Arkeologene er velskrevet og full av fascinerende historier knyttet til funn gjort over hele landet.»

Knut Olav Åmås, Aftenposten

 

Forfatter(e):