Blodige historier

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043319
Status: I salg
Utgitt år: 2022
Innbinding: Innbundet

Blodige historier

Fakta og digresjoner om kroppens flytende organ

Visste du at hvis vi legger alle blodårene i kroppen etter hverandre, ville de strekke seg to og en halv ganger rundt jordkloden? At å drikke blod fra henrettede ble ansett som virkningsfullt mot epilepsi langt utover 1800­-tallet? Eller at den russiske tronarvingen Aleksejs blødersykdom bidro til tsarrikets fall?

Blodets hovedoppgave er å holde oss i live. I denne boken presenterer Bernward Zeller, spesialist i barnesykdommer med spesialekspertise i blod- og kreftsykdommer, et knippe forbløffende historier om blodet du ikke har hørt tidligere. I tillegg kan vi lese om hvordan blodet er bygget opp og hva slags funksjoner det har i kroppen. Hva som skjer når det oppstår sykdom i blodet, og hva legene kan gjøre for å kurere blodsykdommer i dag – og i fremtiden.

 

Omtale

«Dette er en lettlest, grundig og gøyal fagbok som veksler mellom fakta og historikk ... Boka henvender seg til et bredt publikum på tross av at det også er en grundig og oppdatert medisinsk gjennomgang av alle blodets oppgaver. Et lettlest og forståelig språk uten for mange medisinske termer, og fine illustrasjoner, gjør at både medisinere og ikke-medisinere vil ha stor glede av boken. Vekslingen mellom fakta, personlige historier fra egen karriere og historiske hendelser fungerer godt.»
Siv Gyda Aanes, Tidsskriftet for Den norske legeforening


Les utdrag