988

Pris:
348.00
Førpris: 398.00
ISBN: 9788253022789
Utgivelsesår: 2001
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Tone Formo
Originalens tittel: Blonde

Blond

Joyce Carol Oates

BLOND er en stor amerikansk roman om en av de store amerikanske legendene – forvandlingen av Norma Jean Baker til Marilyn Monroe, hennes liv og død. Det er et uforglemmelig kvinneportrett.
BLOND er en stor amerikansk roman om en av de store amerikanske legendene – forvandlingen av Norma Jean Baker til Marilyn Monroe, hennes liv og død. Det er et uforglemmelig kvinneportrett. Vi følger det forsømte farløse barnet via ungjenta som allerede øvde en magisk tiltrekning på menn, gjennom perioder som henholdsvis prektig, ung husmor og pin-up, og så fra bånn til en slags topp i Hollywood som fetert skuespiller, og deretter sammenbruddet og oppløsningen. Joyce Carol Oates viser kompleksiteten hos et sårbart og intelligent menneske. Hun skriver hett og suggererende, med en grenseløs innlevelse. Samtidig er romanen imponerende analytisk og gir et skarpt bilde av en epoke i USAS kulturhistorie.

Presse

"En stor amerikansk roman. Nettopp ... Joyce Carol Oates har en fabelaktig evne til å levere oss et helt menneske, med alle dets svakheter, på en beundrende måte, uansett hvor sterkt dette mennesket kan minne om et knust speil"
- Kjell Olaf Jensen i Dagsavisen

"... en ustoppelig facinerende, en malstrømsroman ..."
- Per Haddal i Aftenposten

Forfatter(e):

Foto: Dustin Cohen