Nickolas Butler: Camp Chippewa

Nickolas Butler: Camp Chippewa

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253038896
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: innbundet
Oversatt av: Frydenlund, John Erik
Orginalens tittel: The Hearts of Men

Camp Chippewa

terningkast_5 liten flat.jpg "Nickolas Butlers første roman, "Shotgun Lovesongs" fra 2014, var en nydelig og lavmælt skildring av et kameratfellesskap i Wisconsin. I sin nye roman som nå foreligger i fin norsk oversettelse, holder han seg i Midtvesten, og han fortsetter på glimrende vis å utforske maskulinitet og vennskap varsomt og nyansert."

STAVANGER AFTENBLAD, Brita Strand Rangnes

En tidlig sommermorgen i 1962 vekker tretten år gamle Nelson som vanlig speiderleiren Camp Chippewa med en hornsalutt. Han er troppens flinkeste og mest flittige deltaker, og en outsider blant de andre guttene. Bare den populære Jonathan og leirleder Wilbur tilbyr ham et slags vennskap. Når Nelson mot slutten av uka får kjennskap til ureglementerte aktiviteter i leiren, må han gjøre et valg: Tie og la leirkameratene slippe unna med det de gjør, eller holde fast ved speideridealet om å gjøre det rette. 

Over en periode på nesten seksti år følger vi Nelson, Wilbur, Jonathan og Jonathans familie, gjennom hverdagsliv, krigserfaringer, skuffelser og gleder. Rundt dem endres USA gradvis, til et samfunn der de moralske kodene ser ut til å gå stadig mer i oppløsning. Gang på gang viser det seg at det ikke er lett å velge rett, selv når man ønsker å gjøre det gode.

Camp Chippewa er en sterk, sår og uredd roman om forhold mellom mennesker, om fedre og sønner, kjærlighet og vennskap, heltemot og håp.

Bla i boka

Forfatter(e):