2002

Pris:
149.00
ISBN: 9788253036601
Utgivelsesår: 2013
Status: I salg
Sideantall: 181
Innbinding: h

Churchill

Paul Johnson

"Her er alt du trenger å vite - alt det som er viktig og det som er morsomt."

Bjarte Botnen, Vårt Land
 

«Folkeboken om Churchill … Alt det vesentligste, dertil i en ledig og underholdende form, et vell av anekdoter og egne personlige innfallsvinkler.» Ulf Andenæs, Aftenposten

Tidlig i mai 1940 blir det klart at slaget om Norge har vært en katastrofe for de allierte. Storbritannias statsminister Neville Chamberlain har mistet all tillit i parlamentet og blant folket. Den 66 år gamle marineministeren Winston Churchill blir bedt om å ta over som statsminister, noe han har brukt hele sitt liv på å forberede seg på. Under hans ledelse snus krigen for britene og de allierte.

Mange vil hevde at Churchill var den viktigste enkeltpersonen bak seieren i andre verdenskrig. Hva var hans bidrag? Hva slags talenter, og hvilken livshistorie, lå bak? Denne drivende godt fortalte og kritikerroste biografien viser oss Churchill i helfigur, et levende portrett av en av historiens mest omtalte og myteomspunne personer. Bakgrunnen for Churchills suksess er kjernespørsmålet i boken, som er spekket av anekdoter og sitater, og som munner ut i fem lærdommer fra Churchills liv.

«Boken lar deg tilbringe litt tid i selskap med Churchill, og hvem ville ikke ønske seg det?»
New York Times Book Review

POENGTERT OM DET 20. ÅRHUNDRES STØRSTE STATSMANN

 

Forfatter(e):