Da gud ble til

Da gud ble til

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253038032
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2015
Sideantall: 310
Innbinding: innbundet

Da Gud ble til

"Målrettet oppspinn. Gjenbruk og plagiat. Og en temmelig farlig forestilling om at gudene har gitt mennesket alle fullmakter i naturen. Religiøsitetens historie er kanskje ikke helt som du trodde."

Morten Møst, Dagens Næringsliv

Det siste tiåret har den religiøse polariseringen økt. Da Gud ble til gir en bred innføring i ulikhetene og – ikke minst – de uventet mange fellestrekkene i religionene. 

Mennesket er den eneste skapningen på jorda som spekulerer over sin egen eksistens. Som fabulerende vesener har vi utvist en forbløffende skaperkraft. Resultatet er et stort antall myter, legender og religiøse trosretninger. Hva ligger bak våre bestrebelser på å skape en åndelig himmel over våre korte og strevsomme liv? Hvordan har våre forestillinger om det guddommelige blitt til, og hvordan har religiøsiteten utviklet seg fra menneskehetens ”barndom” og frem til i dag? 

Religionene kan ha en skremmende ideologisk kraft og skape store konflikter. I dag sitter vi igjen med et åndelig univers med et fåtall verdensreligioner, med kristendommen og islam som de ubestridte vinnerne. Samtidig er et økende antall mennesker ikke-troende.

Verdenssamfunnet har endret seg dramatisk siden dampmaskinens inntog. Vi har fått ekstrem vekst, ekstreme konflikter, miljøproblemer og dramatiske følger for livsmangfoldet på jorda. Har religiøs stormannsgalskap spilt en rolle i denne utviklingen?

 

Bla i boka

Omtaler

Forfatter(e):