1612

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253031088
Utgivelsesår: 2008
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Erik Krogstad

Da tiden tok slutt

Göran Sahlberg

Vi er i Sverige midt på femtitallet. Gutten på seks år vil følge i farens fotspor og bli predikant med mørke klær og kraftfulle ord om Harmageddon og frelste og ufrelste. Moren vil han skal være et vanlig barn i moderne Texas-bukser som leker indianer og cowboy ute blant jevnaldrende.
Göran Sahlbergs debutroman Da tiden tok slutt er nå under utgivelse i en rekke land. Det er en bevegende roman om uskyldstid og endetid, om det som var og er og skal komme.
Vi er i Sverige midt på femtitallet. Gutten på seks år vil følge i farens fotspor og bli predikant med mørke klær og kraftfulle ord om Harmageddon og frelste og ufrelste. Moren vil han skal være et vanlig barn i moderne Texas-bukser som leker indianer og cowboy ute blant jevnaldrende. Men farens krets av religiøse venner har større tiltrekningskraft, og da gutten en kveld får slippe til på talerstolen hos dem, tordner han løs i full henrykkelse. En dag er mor og far plutselig borte. Har de blitt sugd opp til det store Luftmøtet? Er Trengselens tid inne? For å forstå hva som har skjedd, griper gutten til profetienes språk og de fargerike plansjene over Guds plan gjennom tidsaldrene. Da er det den unge kvinnen Viola tar hånd om ham. Hun har selv sine fantasier, som alle knytter seg til Sveriges store mann Dag Hammarskjöld. Og da Viola får høre at helten skal til sitt feriested i Skåne, setter også hun og gutten kursen dit.

Presse

"... en svart-humoristisk, underlig og betagende roman."
- Leif Ekle i NRK Kulturnytt

"Göran Sahlbergs suverene fortellergrep og stemme gjør at denne ganske triste romanen om en ensom og eksentrisk 6-åring løfter seg langt over alminnelig firkantet elendighetsprosa."
- Einar O. Risa i Stavanger Aftenblad

Forfatter(e):