DAB_omslag

Pris:
174.00
Førpris: 199.00
ISBN: 9788253040776
Status: I salg
Utgitt år: 2018
Innbinding: Innbundet

DAB

Utdatert før det blir oppdatert?

Som første land i verden innførte Norge i 2017 DAB som ny radioteknologi. Samtidig ble det også besluttet å slukke det nasjonale FM-nettet. Der var vi også første land på kloden. Hvordan i all verden havnet vi der?

Overgangen fra FM til DAB var preget av stort rabalder. Det overveldende flertall av nordmenn forsto ikke meningen med det hele. Hva var det som skjedde? Hvilke krefter var i sving for å innføre dette nye radiouniverset, som ingen lyttere hadde bedt om?

Thor Viksveen avdekker at det var NRK og P4 som styrte prosessen fram mot det DAB-resultatet de ønsket. Det skjedde i nært og villig samarbeid med Kulturdepartementet, og med et kunnskapsløst storting som endelig beslutningstaker. Det var et kritikkverdig samrøre mellom de store radioaktørene og statsmaktene, der de som ønsket en annen retning på radioens fremtid ble spilt utover sidelinjen.

 

Omtale

"I virkeligheten er dette en bok som bør studeres av alle som interesserer seg for hvordan politikk blir til, også når politikerne enten ikke forstår hva de gjør, eller ikke bryr seg". 

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

Forfatter(e):

1168