Igort_forside

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253043708
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Astrid Nordang

De russiske notatbøkene

På sporet av Anna Politkovskaja

Tegneserieskaperen Igort fortsetter sin utforskning av det tidligere Sovjetunionen. 

I De russiske notatbøkene, som er skrevet i årene etter drapet på gravejournalisten Anna Politkovskaja i 2006, følger han videre i hennes fotspor. Med den samme utrettelige viljen til å stille spørsmål, forstå og fortelle, spør han: Hvordan ser Putins forkledde demokrati ut, et politisk system preget av vilkårlige arrestasjoner og drap på meningsmotstandere? Er det mulig å overse Politkovskaja og de andre drepte journalistene? Er det mulig å glemme de torturerte og massakrerte tsjetsjenere fra en krig som allerede virker så fjern? 

Gjennom å ivareta det menneskelige i møte med umenneskelige fakta, tegner Igort fram personene og historiene han møter underveis. Slik blir vi også kjent med de svakeste stemmene, stemmer som ikke vil forsvinne.

Omtale

Terningkast 6.png «Brutalt mesterverk. Igort skaper mesterlig sakprosategneserier som åpner erkjennelsens porter og gir oss kunnskap ... Årets norske utgivelse, De russiske notatbøkene, i Astrid Nordangs gode, nøkterne oversettelse, handler om den uredde russiske journalisten Anna Politkovskaja og hennes Putin-kritiske engasjement, særlig sentrert rundt Tsjetsjenia-konflikten ... Tegningene han benytter for å legge fram sitt stoff lar seg dvele ved lenge, både det som befinner seg i tegningene og det som ligger i en slags dis på sidene, med bare antydede skikkelser og landskap.»
Jon Rognlien, Dagbladet. Les hele anmeldelsen her 

«De russiske notatbøkene gir innblikk i dagens Russland på en unik og skremmende måte. Dette er nok en moderne tegneserieklassiker fra Igorts hånd. Anbefalt!»
Kristian Hellesund, Sydvesten

«De russiske notabøkene er en unik blanding av tegneseriekunst og journalistikk … Den italienske tegneserieskaperen Igort (f. 1958) har blandet journalistikk og stripe-kunst på en fascinerende måte i sine bøker.»
Nils Vermund Gjerstad, Serienett. Les hele anmeldelsen her
 

Les første del

Forfatter(e):