Igort_forside

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253043708
Status: I salg
Utgitt år: 2023
Innbinding: Heftet
Oversatt av: Astrid Nordang

De russiske notatbøkene

På sporet av Anna Politkovskaja

Tegneserieskaperen Igort fortsetter sin utforskning av det tidligere Sovjetunionen. 

I De russiske notatbøkene, som er skrevet i årene etter drapet på gravejournalisten Anna Politkovskaja i 2006, følger han videre i hennes fotspor. Med den samme utrettelige viljen til å stille spørsmål, forstå og fortelle, spør han: Hvordan ser Putins forkledde demokrati ut, et politisk system preget av vilkårlige arrestasjoner og drap på meningsmotstandere? Er det mulig å overse Politkovskaja og de andre drepte journalistene? Er det mulig å glemme de torturerte og massakrerte tsjetsjenere fra en krig som allerede virker så fjern? 

Gjennom å ivareta det menneskelige i møte med umenneskelige fakta, tegner Igort fram personene og historiene han møter underveis. Slik blir vi også kjent med de svakeste stemmene, stemmer som ikke vil forsvinne.

Omtale

terningkast_6 liten flat.jpg «Brutalt mesterverk. Igort skaper mesterlig sakprosategneserier som åpner erkjennelsens porter og gir oss kunnskap ... Årets norske utgivelse, De russiske notatbøkene, i Astrid Nordangs gode, nøkterne oversettelse, handler om den uredde russiske journalisten Anna Politkovskaja og hennes Putin-kritiske engasjement, særlig sentrert rundt Tsjetsjenia-konflikten ... Tegningene han benytter for å legge fram sitt stoff lar seg dvele ved lenge, både det som befinner seg i tegningene og det som ligger i en slags dis på sidene, med bare antydede skikkelser og landskap.»
Jon Rognlien, Dagbladet. Les hele anmeldelsen her 

«De russiske notabøkene er en unik blanding av tegneseriekunst og journalistikk … De russiske notatbøkene er noe så uvanlig som en tegnet reportasje. Den italienske tegneserieskaperen Igort (f. 1958) har blandet journalistikk og stripe-kunst på en fascinerende måte i sine bøker.»
Nils Vermund Gjerstad, Serienett. Les hele anmeldelsen her
 

Les første del

Forfatter(e):