Littfest

Den syriske forfatteren Khaled Khalifa til LittFestBergen 2020!

Den syriske forfatteren Khaled Khalifa (f. 1964) er en av Syrias mest prisbelønte samtidsforfattere og er for øyeblikket finalist i National Book Award med romanen Death is Hard Work som kommer på norsk våren 2020. Derfor er det en ekstra stor glede for oss at forfatteren kommer til LittFestBergen 6.- 9. februar for å snakke om hverdagen i Syria og hvilken rolle litteraturen kan spille i en konfliktsone. Temaet for festivalen er "hverdag".  

Khalifa ble født i Aleppo, der han studerte juss ved universitetet og var aktiv i det litterære miljøet.Til sammen har han gitt ut seks romaner, blant dem Hatets lovsang, som ble forbudt av regimet. For romanen Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen (Pax Forlag, 2019) ble Khalifa tildelt Naguib Mahfouz-medaljen i 2013, og året etter ble han kortlistet til International Prize for Arabic Fiction. I tillegg til å skrive romaner og poesi er Khalifa en aktiv manusforfatter av prisvinnende TV-programmer og filmer. Khalifa bor nå i Damaskus.

"Jeg elsker Norge og er svært glad i å treffe venner", sier Khalifa. LittFestBergen har tatt en liten prat med forfatteren i anledning det forestående besøket. Les hele intervjuet her

Les mer om Ingen kniver på kjøkkenet i denne byen her