Fredrik Græsvik: Den tapte krigen

Fredrik Græsvik: Den tapte krigen

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253037370
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Innbinding: ib

Den tapte krigen

Norge i Afghanistan

En bred gjennomgang av Norges innats i Afghanistan fra starten i 2001 og fram til i dag.
 

Etter terrorangrepene på USA 11. september 2001 ble det raskt klart at de ansvarlige var Al-Qaida, en terrororganisasjon basert i Afghanistan, og USA ville reagere ved å gå til krig mot landet. Dagen før hadde Stoltenberg I-regjeringen tapt det norske stortingsvalget, men uten at noen opplagt etterfølger var klar, og Norge befant seg nærmest i et maktvakum. Avgjørelsen virket likevel opplagt: Norge skulle som lojalt NATO-land bidra i det militære svaret på angrepet. 13 år senere er det uklart hva vi har oppnådd, hva som var formålet med krigen, og hvordan det vil gå med Afghanistan videre.
 

Denne boken forteller historien om Norges krigsengasjement i Afghanistan, fra begynnelsen og helt frem til i dag. Fredrik Græsvik viser oss de politiske prosessene i kjølvannet av 11. september, vi får innblikk i militærstrategiske avveininger, vi følger de norske soldatenes innsats på bakken, vi møter etterlatte etter soldater som aldri kom hjem, og vi ser hvordan den norske tilstedeværelsen har preget livet for den afghanske sivilbefolkningen. Etter å ha dekket konflikten for TV2 gjennom alle år, har Græsvik fått et vidt nettverk av kilder på mange nivåer på norsk og afghansk side, og fortellingen hans har blitt et perspektivrikt flettverk. Samlet gjør dette boken til en dystert og tankevekkende oversiktsbilde.

 

Presse

"Reportasjeinnslagene gjør at Græsviks krigskritiske bok rammer hardt ... Græsvik har vært i krigen, og det merkes."

Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

 

terningkast_5 liten flat_25x25.jpg "[Græsvik] evner å holde tråden og sammenholde de ulike perspektivene på en oversiktlig måte."

Alf Kjetil Igland, Fædrelandsvennen

Forfatter(e):