1256

Pris:
244.00
Førpris: 279.00
ISBN: 9788253027456
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Innbinding: ib

Den ville kroppen

Tatovering, piercing og smerteritualer i dag

Dette er en bok om kroppskunst eller kroppsmodifikasjon, om smerterelaterte ritualer, om ekstremkunst, og om tatovering, arring, brennmerking og piercing. "Den ville kroppen" handler om å ta avstand fra mainstreamkulturen, om å forme en egen individualitet, om å bli del av et annerledes fellesskap.

Hvorfor har det blitt mote med tatoveringer og piercinger? Hva får folk til å henge seg i kroker? Hvem er det som ønsker seg permanente kroppsmerker? Dette er en bok om kroppskunst eller kroppsmodifikasjon, om smerterelaterte ritualer, om ekstremkunst, og om tatovering, arring, brennmerking og piercing. Forfatteren har ønsket å undersøke hva moderne mennesker vil si med disse uttrykkene eller praksisformene. "Den ville kroppen" handler om å ta avstand fra mainstreamkulturen, om å forme en egen individualitet, om å bli del av et annerledes fellesskap. Her finnes et skrik etter å kunne mestre utfordringer og smerte, og et ønske om at levd liv skal synes på kroppen på en stolt måte. Å lage egne innvielsesritualer er en del av dette, likeså å skape seg selv i sitt eget bilde, ta tilbake makten over egen kropp og selv velge hva som skal gjøre vondt, fysisk og sjelelig.

Presse

"Siv Ellen Kraft er en fin veiviser på reisen til det fremmede. Hun er storøyd nysgjerrig, kombinerer faglig tyngde med entusiasme for temaet, (...) stiller gode spørsmål og finner ofte overraskende svar. Hun gjør oss et hakk klokere, rett og slett."
- Vårt Land

Forfatter(e):

514