Dette er ikke adjø

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043258
Status: Forventes utgitt 1.10.2022
Utgitt år: 2022
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Jarne Byhre
Orginalens tittel: 작별하지 않는다

Dette er ikke adjø

Boken begynner med at romanforfatteren Kyung-ha drømmer. Tusenvis av svarte trestubber stikker opp av jorden, som gravstøtter. Kyung-ha lurer på hvorfor gravplassen ble bygd på et slikt sted, om beinrestene under gravene allerede har blitt skylt vekk av bølgene fra havet, og om beinrestene i det øverste jordlaget bør flyttes på, men det er ingen i nærheten og ingen redskaper i sikte. Hun våkner opp mens hun løper fortvilet rundt. Romanforfatteren antar at drømmen er relatert til Gwangju-massakren som hun skrev om i en tidligere roman. Hun reiser til Jeju for å ta vare på moren og tilbringe tid sammen med vennen Inseon.

En dag får hun en telefon fra Inseon som har fått fingeren amputert i en ulykke og har blitt fraktet til sykehus i Seoul. Inseon trygler Kyung-ha om å reise til Jeju for å redde fuglen hennes som ikke har fått mat på tre dager – og som er helt alene i et avsidesliggende hus i fjellregionen. Med en forferdelig hodepine klarer Kyung-ha å karre seg på den siste bussen til landsbyen. Men på veien opp dit blir hun fanget av snøstorm og mørke. Da hun endelig ankommer, konfronteres hun med vennens familiehistorie og spesielt med moren som har brukt tiår på å finne broren som forsvant i kjølvannet av 1948-massakren.

Dette er ikke adjø er en varm og nær reise fra død til liv, en roman om motstand og smerte, og om utholdenheten og styrken til å leve med at verken kjærligheten eller sorgen vil svinne hen.