Labba til sakprosafestival

Elin Anna Labba gjester høstens sakprosafestivaler

Møt forfatteren av den kritikerroste og prisbelønte boka "Herrene sendte oss hit" på sakprosafestivalene i Oslo og Trondheim

Den 23. oktober gjester Labba Sakprosafestivalen på Litteraturhuset i Oslo. Der skal hun delta i en panelsamtale om samenes kamp mot vindmøllene og vårt forhold til naturen. 
Samenes mangeårige kamp for tilgang til uberørt natur angår plutselig oss alle sammen. Når en vindmølle ødelegger akkurat ditt fjell, er smerten nærliggende det våre egne og andre urfolk har forsøkt å formidle til oss i over 100 år.

I panelet er også Anders Totland, aktuell med boka Vindmøllekampen - historia om eit folkeopprør. Samtalen ledes av fysiker Anja Røyne, som har skrevet boka Varm klode, kaldt hode - løsninger på klimakrisen.

Les mer om arrangementet i Oslo her

 

Elin Anna Labba kommer også til Sakprosafestivalen i Trondheim den 29. oktober, hvor hun skal snakke om Herrene sendte oss hit. Boka forteller historien om tvangsflyttingen av samer på 1920-tallet. Selv kommer hun fra en av de mange tvangslyttede familene, og nå, etter nærmere hundre intervjuer samt samlede beretninger, bilder, brev og joiker, forteller hun historien gjennom de tvangsflyttedes øyne.

Les mer om arrangementet i Trondheim her