1910

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253035413
Utgivelsesår: 2012
Status: Utsolgt
Sideantall: 99
Innbinding: ib

En dag i historien

22. juli

Nært og vesentlig samtidsdokument

En dag i historien er en lavmælt og annerledes bok om tilværelsen til et utvalg ungdommer som var på Utøya 22. juli 2011. De portretterte, 43 unge fra ulike deler av Norge, overlevde. De er takknemlige, men livene deres er forandret for alltid. Hendelsen har satt mange slags spor. I denne boka kommer de selv til orde med sine egne erfaringer, minner og betraktninger.

Andrea Gjestvang har møtt overlevende ungdommer i deres hjemlige miljøer. Gjennom fotografier og intervjuer dokumenterer hun livene deres etterpå. Følsomt beskrives den nye hverdagen, men også livet som ligger foran noen av dem som var ofre og øyevitner.

Jeg har en maske på skolen, byen og ute blant venner. Jeg smiler og er glad. Jeg ler og tuller. Mange ganger er det rett fra hjertet. Men ofte, altfor ofte er det tvunget frem. Noen ganger lurer jeg på om den nye klassen min har hørt min helt ekte latter.
CATHRINE GJERDINGEN LARSEN (17).

Presse

«Med dønn ærlige tekster og portretter som viser karakter, styrke og sårbarhet, er dette en bok som ikke går an å lese uten å bli berørt. Den er et viktig historisk dokument» - Frank Hesjedal, foto.no

Forfatter(e):