1936

Pris:
262.00
Førpris: 299.00
ISBN: 9788253035888
Utgivelsesår: 2013
Status: Utsolgt
Sideantall: 300
Innbinding: ib
Oversatt av: Magne Tørring

En hinsides mann

Tetsushi Suwa

Underholdende og banebrytende ny stemme fra Japan

I En hinsides mann møter vi en ung forfatter som bestemmer seg for å skrive en roman om sin eksentriske og sporløst forsvunnede onkel. Han drar hjem til onkelen for å lete etter spor, men finner bare noen dagbøker og en mengde løse tråder. Han begynner derfor å sette sammen historien om onkelens liv basert på egne minner, dagbøkene og fortellingene han kan huske fra onkelens avdøde kone. Etter hvert danner det seg et bilde av en mann som jobbet iherdig for å fri seg fra hverdagen og det rutinepregede livet, for å kunne ta et skritt ut i det uforutsigbare og uvisse.

Tetsushi Suwas tekst er et overflødighetshorn av eksentriske handlinger og språklig oppfinnsomhet, og gir et spennende innblikk i et Japan som slites mellom status quo og et ønske om noe nytt. Suwa skisserer en alternativ rømningsvei fra det hverdagslige i en roman full av pussige innfall, humor og filosofiske betraktninger.
 

Presse

"Det er når man leser bøker som denne, i så oppfinnsomme og lekende oversettelser, at det språklige verdensrommet virkelig åpner seg."
Jon Rognlien, Dagbladet

«Den beste japanske romanen jeg har lest.»
Ida Vågsether, Stavanger Aftenblad

«En idérik debutroman som gir norske lesere større utsyn. Med humor oppfyller romanen sitt potensiale.»
Carina Elisabeth Beddari, Morgenbladet.

«Handler om noe helt universelt og ekstremt grunnleggende, språkets forhold til virkeligheten.»
Bjørn Gabrielsen, Dagens Næringsliv

"Til tross for sine spede 151 sider, så er dette en omfangsrik roman, og tankene omkring den fortsetter å spinne lenge etter at boken er lest. Anbefales!"
Marys bokhylle, bokblogger
 

Forfatter(e):