1568

Pris:
299.00
ISBN: 9788253030166
Utgivelsesår: 2007
Status: I salg
Sideantall: 512
Innbinding: h

Gategallerier

Cecilie Høigård

Utsolgt og mye etterspurt, nå også i billigbok!

I løpet av nittiåra forandret fortolkningen av graffiti seg meget rask. Graffitien kan analyseres som et naturlig eksperiment når ny kriminalitet og nye sosiale problemer skapes i forsøket på å oppnå Det rene samfunn. Forfatteren har fulgt graffitimiljøet og kontrollen av graffiti tett gjennom hele tiåret, og analysert renhetens pris når myndighetene forsøker å vaske vekk den nye og fremmede taggingen. Skriften på veggen betyr noe forskjellig for de som er innenfor og de som er utenfor - innenfor er det estetikk, kommunikasjon og symboler, sett utenfra er det rabling eller hærverk. Boka går dypt inn i angsten for forskjellighet, og viser hvordan evnen til å omgås de andre et er grunnvilkår i moderne samfunn.

Presse

"Boka slo meg langflat. Den er en burner, en masterpiece, en top-to-bottom whole train malt på den vanskeligste yarden."
- Coderock, graffitimaler

"Gategallerier er blant de ytterst få tingene som er skrevet om graffiti her til lands som det faktisk er verdt å lese."
- Martin Bjørnersen, Kongoi Magazine

"Gategallerier ... vil være referanse for all diskusjon om graffiti, kriminalisering av ungdom og andre brutale politikertriks. Boken er rett og slett hennes hovedverk så langt, knakende godt skrevet, spennende og ikke minst elegant i sin overlegne statistikkbeherskelse og evne til å vise mening gjennom tallknusing."
- Stein Lillevolden, Dagbladet

Forfatter(e):