1747

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253033396
Utgivelsesår: 2010
Status: Utsolgt
Sideantall: 270
Innbinding: ib

Georgs bok

Halvor Stenstadvold

Artikkelsamling om Georg Apenes som samfunnsdebattant

Georg Apenes\\\' virke i det norske samfunn har vært omfattende. Han har markert seg som jurist, pressemann, forfatter, stortingspolitiker og i de siste tyve årene som Datatilsynets profilerte direktør. Apenes er også kjent som en fremtredende samfunnsdebattant. Verdisynet hans er konservativt og tradisjonsorientert, men han kan på enkeltområder samtidig være liberal helt ut mot det radikale. Denne særegne miks er karakteristisk for ham og livgivende for det offentlige ordskiftet.

Artiklene i denne boken er skrevet av personer som alle verdsetter Apenes\\\' samfunnsinnsats. De behandler en krets av temaer som har vært sentrale for ham: menneskerettigheter, sivilsamfunn og politikk. I sum fanger de opp meget av det som har vært og er Georg Apenes\\\' engasjement. Samtidig reiser de ny debatt på viktige områder.

Denne boken er utgitt idet Georg Apenes fyller 70 år og samtidig går av fra stillingen som direktør i Datatilsynet. Under hans ledelse har Datatilsynet blitt en særegenhet i norsk statsforvaltning - en etat som i helt sjelden grad er båret frem av en markant personlighet.

Forfatter(e):