lindas plakat_1823dd43ff17305ddd712573e87e5009

Han Kang til Norsk Litteraturfestival på Lillehammer

Mange vil glede seg over at den kritikerroste forfatteren og Man Booker-vinneren Han Kang er en av forfatterene man kan treffe under årets litteraturfestival på Lillehammer, 21. - 26. mai. Den sørkoreanske forfatteren har høstet mange lovord for sine sine utgivelser "Levende og døde", "Vegetarianeren" og nå senest med kortromanen "Hvit". 

Torsdag 23. mai kl. 19 samles noen av festivalens mest anerkjente forfattere og artister på scenen under overskriften "Litterær festaften", blant annet Han Kang som for tiden er aktuell med romanen Hvit - av anmelderne omtalt som en så vakker og ettertenksom bok at den må leses flere ganger. I tillegg treffer man Per Petterson, Leïla Slimani, Nicolas Mathieu, Maylis de Kerangal, Simen Ekern, Eirik Havnes og Ingrid Olava.

Pressen om Hvit

«Med den mest fargelause av alle fargar målar Han Kang fram eit lite univers. Dei visuelle tekstane skaper tydelege bilde, til dømes det av svarte fotspor i snøen. Spor som gradvis snør att og blir kvite. Tankane går stadig mot det forgjengelege, det som ein gong var men som ikkje lenger er. Det er truleg rett å grave fram den gamle nemninga «punktroman» her, og punktet passar perfekt til denne boka som er vel verdt å lese, men ho må lesast minst to gonger, med ettertanke og gjerne i mindre porsjonar. Passar for deg som: greier å lese sakte.»
Marta Norheim, NRK.no

terningkast_5 liten flat.jpg "Ligner ikke på noe annet jeg har lest. Han Kangs tredje bok på norsk, er en poetisk vakker meditasjon over fargen hvit og en storesøster som ikke fikk leve."
Gabriel Michael Vosgraff Moro, VG

"Jeg liker de fleste av tekstene i Hvit fordi uferdigheten i dem så nennsomt berører undringen – til tider fortvilelsen – som vi alle før eller senere kjenner på. Men også fordi disse bildene manifesterer et mulighetsrom leseren selv kan utvikle videre. Scenene som skildres er som laget for å drømme seg videre i."
Kjetil Røed, Vårt Land

terningkast_5 liten flat.jpg "Enda en minneverdig roman fra Han Kang. Hvit er så fint skrevet at jeg gjentatte ganger må lese kapitler om igjen, gå tilbake for å bli i værende i romanen. Akkurat som forfatterens forrige roman, Vegetarianeren, er også Hvit en (i positiv forstand) roman utenom det vanlige, men på en annen måte.
Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

Se hele festivalprogrammet her