Sør om Saltfjellet

Pris:
437.00
Førpris: 499.00
ISBN: 9788253042916
Status: I salg
Utgitt år: 2021
Innbinding: Innbundet

Handverk i det nordenfjeldske. Bind II. Nordland sør om Saltfjellet

Bokverket om «Handverk i det nordenfjeldske» starter nordfra og går sørover til Trondhjem. I alt er det planlagt 14 bind, fordelt på ulike regioner og kommuner. I bind II er vi kommet til Nordland fylke, som utgjør to bøker. Den første boken, Nordland. Nord for Saltfjellet, dekker regionene Vesterålen, Lofoten og Ofoten og har med kommunepresentasjoner for Salten. Den andre boken, Nordland. Sør om Saltfjellet, omfatter kommunepresentasjoner for Helgeland og starter i nord fra Meløy og går sørover til fylkesgrensen til Nord-Trøndelag og landsdelen Sør-Norge. Gjennom tekst og et rikt tilfang av fotografier får vi presentert kirkebyggingstradisjoner, trearbeid og trearbeidere, malerarbeid og malere, metallarbeid og metallarbeidere og andre spesielle handverk samt båtbygging. Nordland har særlig hatt tilknytningspunkter til Bergen og Trondhjem, til pomorhandelen, og til svenske landskap i øst samt steder lengre vekk.

Nordland er ikke like rikt med hensyn til gammelt handverk og innbo som Trøndelag og øvrige fylker sørover, men slik det vil framgå av kommunepresentasjonene i Nordland. Sør om Saltfjellet, er det langt flere stedskarakteristiske gjenstander å finne på Helgeland enn i det øvrige Nordland.

Nordland. Sør om Saltfjellet er en del av verket «Handverk i det nordenfjeldske» som skal bli 14 omfangsrike bøker der alle kommunene nord for Dovre blir presentert.