Inger Christensen: Hemmelighetstilstanden

Inger Christensen: Hemmelighetstilstanden

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253039718
Utgitt år: 2017
Oversatt av: Camilla Groth
Orginalens tittel: Hemmelighedstilstanden

Hemmelighetstilstanden

Med sin evne til å forene en suveren form- og språkbeherskelse med stor sanseorientert fylde er Inger Christensen blitt stående som en av våre viktigste nordiske lyrikere. Flere av verkene hennes er moderne klassikere. Men hun var også en lysende og inspirerende essayist. I essayene i Hemmelighetstilstanden tar Christensen utgangspunkt i egen skriving, og forsøker å finne gyldige svar på poetikkens grunnspørsmål, om språkets relasjon til verden og menneskets relasjon til språket, men også på de eksistensielle spørsmål om det enkelte menneskelivs forhold til naturen, historien og universet. I sin undersøkelse av den lyriske praksis vokser Hemmelighetstilstanden frem som en fascinerende og mektig poetikk.

Etterord av Camilla Groth, som også har oversatt boken.

Omtaler

«Inger Christensens litteratur kommer til å lyse gjennom århundrene.»

Dagens Nyheter

 

«Ikke siden den ukjente dikteren av ‘Voluspå’ for tusen år siden har det vært en nordisk dikter som henne.»

Politiken

 

«Hele Inger Christensens forfatterskap tydeliggjør en poetisk tenkning, at poesi er en måte å tenke og ikke minst handle på, og som har gitt oss en poetisk praksis som er helt enestående i verdenslitteraturen.»

Terje Dragseth

 

«Hemmelighedstilstanden … er ei av dei beste bøkene eg har lese som handlar om det å skrive og å lese. Og det handlar om korleis litteratur er ein del av verda, korleis ein, når ein skriv, uttrykker verda.»

Gunnhild Øyehaug

 

«Et av Nordens, og verdens, sterkeste forfatterskap.»

Dagens Nyheter

 

«Noe av det klokeste jeg har lest … Helt ut dit på kanten må kunsten, til de sorte hullene mellom kjent og ukjent … Det er det paradoksale budet i Inger Christensens lille, dypt kloke poetikk og refleksjon om ordet, kunsten og verden.»

Kristeligt Dagblad

 

«Forførende enkelt kan det se ut når det formuleres så vakkert … Et kraftfullt og modig forsøk fra en tenkende dikter og syngende filosof på å forbinde to innsikter …, nemlig romantikken og modernismen.»

Information

 

Forfatter(e):