2009

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253037196
Utgitt år: 2014
Innbinding: ebok
Oversatt av: Gøril Eldøen
Orginalens tittel: La Cuisiniére d'Himmler
Materiell:

Himmlers kokk

Ett århundre, én kvinne og et mylder av historier i ny fransk suksessroman

Ett århundre, én kvinne og et mylder av historier i ny fransk suksessroman

I denne fengende historien møter vi den ustoppelige og livsglade 105-årige kokken Rose. Hun har overlevd hele det 20. århundrets kriser og kriger, uten noen sinne å miste humøret eller sansen for de jordiske gleder, enten det dreier seg om mat eller menn. Hun har vært gjennom det meste, fra det armenske folkemordet, andre verdenskrigs Europa og kulturrevolusjonen i Kina, men har holdt hodet høyt og fortsatt ufortrødent framover.

Giesberts roman har truffet leserne med sin unike fortellerstemme og uimotståelige hovedperson. Dette er en medrivende og drivende godt skrevet fortelling om europeisk historie de siste hundre årene, med Rose som et dynamisk og ubetalelig sentrum i fortellingen. Som en bonus får vi servert noen av favorittoppskriftene hennes til slutt, og slik blir dette også en miniatyr-kokebok utenom det vanlige. En øyeblikkelig leserfavoritt!

Presse

"Sprudlende kavalkade gjennom Europas traumer"
Jon Rognlien, Dagbladet

"Hjertevarm, sår og småvittig leseopplevelse. ... Jeg kommer ikke til å glemme hovedpersonen Rose med det første."
I Bokhylla, blogg

"Takk for at jeg har fått lest boka Himmlers kokk. [jeg] stupte rett inn i handlingen. Det er en flott bok."
Sissel Dalhøi, Lese og reiselyst, blogg

"En perle av humoristisk alvor om menneskets ondskap. Fortalt av en 105 år gammel "gal kjerring" med bein i nesa og en Glock 9mm i veska! Fornøyende lesing, takk Pax!"
Per Erik Tobias Sederholm

"Boken beskriver tap, raseri over livets brutalitet og sorgen over å miste sine næreste og kjæreste, men igjen så er det dette fantastiske livsmotet som slår igjennom og gir energi og leseglede."
Bentebings Weblog, blogg

 

«Rose er monumental … og vanvittig sympatisk.»
L’Express

«Rose er et av disse menneskene man ikke glemmer … Giesbert oppsummerer århundret med en finmeislet stil, raseri og følelser. I bunn og grunn er han en munter opprører.»
Le Nouvel Observateur

«Minnene til dette vitnet til historien kombineres med kjærlighetshistorien og etterforskningen i denne strålende romanen, der det frimodige og seriøse underbygges av litterær eleganse og stor sjarm.»
Le magazin littéraire

«En bankett? Helt klart: Franz og Rose sin bankett. Forfatteren har moret seg godt. Vi også.»
Culture Livre

«Hvis du liker aubergine à la provençale og fransk karamellpudding, så kast deg over romanen til Franz-Olivier Giesbert.»
Femina

Forfatter(e):