1853

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253034751
Utgivelsesår: 2011
Status: Utsolgt
Sideantall: 208
Innbinding: ib

Hurtigruten minutt for minutt

Jubelferden - Folkefesten - Landskapet

Vakkert illustrert gavebok om Hurtigrutens triumfferd 16.-22. juni i år.Helt siden 1893 har passasjerer reist langs norskekysten med Hurtigruten. Turen mellom Bergen og Kirkenes tar fem og et halvt døgn, og 16.–22. juni 2011 kunne alle som ville bli med da NRK sendte hele ferden i tidenes lengste direktesending på fjernsyn. Responsen var overveldende – over 3,2 millioner seere fulgte MS Nordnorge på reisen nordover.

Her kan du oppleve de magiske øyeblikkene om igjen: det fantastiske folkelivet, den storslåtte naturen, Borat i Raftsundet, hesten som falt på Engnes, korpsene og korene, småbåtene langs leia, og mye, mye mer. Folk fra hele landet har sendt inn sine historier, og en rekke fotografer bidrar. Det er også en stor glede å ha med H.M. Dronning Sonjas egne foto tatt om bord i Kongeskipet Norge.

I tekst og bilder forteller denne boka historien om en tur som begeistret en hel nasjon, en tur som vekket minner og følelser, som skapte entusiasme og glede. For mange ble turen en opplevelse de aldri vil glemme. 
"Det er ofte vanskelig å forklare hvordan kjærlighet oppstår, men reisen med Hurtigruten er alltid en rik opplevelse. Hurtigruten bærer gleden og sorga, forventninga, håpet, trua og trøsten med seg i hvert stempelslag. Og jeg er jo så visst ikke den eneste som er glad i ”verdens vakreste sjøreise” – det så vi i juni 2011. Jeg er ikke så bereist at jeg uten videre kan si at turen er verdens vakreste, men ett er sikkert: Du har ikke sett Norge uten å ha reist langs landet med Hurtigruten!"
Arthur Arntzen i forordet

Forfatter(e):