1564

Pris:
296.00
Førpris: 338.00
ISBN: 9788253029931
Utgivelsesår: 2007
Status: Ukjent
Innbinding: ib
Oversatt av: Agnete Øye

Hvit mann

Den unge, idealistiske amerikaneren Jack kommer til Elfenbenskysten som hjelpearbeider. I tre år blir han boende i den avsidesliggende landsbyen i den nordlige, muslimske delen av landet, og går inn for å leve som en worodougou, en innfødt. Han klarer det så godt at han går under navnet ”den hvite worodougou”.

Den unge, idealistiske amerikaneren Jack kommer til Elfenbenskysten som hjelpearbeider. I tre år blir han boende i den avsidesliggende landsbyen i den nordlige, muslimske delen av landet, og går inn for å leve som en worodougou, en innfødt. Han klarer det så godt at han går under navnet ”den hvite worodougou” – samtidig som han er og blir ”whiteman” til den dagen han blir nødt til å flykte fra landsbyen for godt. D’Souzas debutroman er bygget opp av kapitler som er som små noveller i seg selv. Her får vi høre om hvordan Jack starter opp et HIV/AIDS-program i landsbyen, dyrker yam, lærer å jakte av landsbyens heksedoktor, og blir engasjert i forhold til de forskjelligste kvinner i området. Og i bakgrunnen raser den blodige borgerkrigen. - Tony D’Souza var selv i Vest-Afrika for Fredskorpset i tre år, og denne boka er basert på hans egne erfaringer derfra. Han er en forfatter som ikke beveger seg spesielt forsiktig i et politisk følsomt terreng, men forteller gode historier med saft og kraft, humor, engasjement og skarpe observasjoner.

Presse

"Troverdig og sanselig ... Det som kanskje imponerer mest med D\\\'Souzas fortellerstil, er den ærlige og likefremme tonen, samt en begavet evne til å beskrive og levendegjøre situasjoner og landskaper. ... Utvilsomt et ungt talent man bør følge med på i årene som kommer. Anbefales!"
- Gabriel Michael Vosgraff Moro i VG, terningkast 5

"En fantastisk bok om mennesker som faktisk ser hverandre på tvers av skiller som "kultur" og "religion"."
- Unni Rustad

”…et flott portrett av livet i Elfenbenskysten, med en kontroll over skrivemåten som kan minne om Hemingway.”
- Literary Review

” … en forbløffende sikker debutroman som innfanger med en tørr, men utrolig varm humor det innfløkte ved livet i Vest-Afrika….en sensuell og innsiktsfull roman med stor kraft.”
- Metro
 

Forfatter(e):