2008

Pris:
288.00
Førpris: 329.00
ISBN: 9788253036755
e-bok ISBN: 9788253037035
Utgivelsesår: 2014
Status: Utsolgt
Sideantall: 218
Innbinding: ib
Oversatt av: Yngve Johan Larsen

ISBN e-bok: 9788253037035

I misosuppen

"Røff, velkomponert psykothriller"
Stavanger Aftenblad

Tjue år gamle Kenji har spesialisert seg på å guide utlendinger rundt i Tokyos sexdistrikter. En dag får han den overvektige og tilsynelatende joviale amerikaneren Frank som kunde, men merker raskt at det er noe som skurrer. Uten å kunne sette fingeren på hvorfor, får Kenji en ubehagelig følelse av at Frank kan ha noe med drapet på en ung jente i strøket å gjøre. Men han er fanget i garnet, og finner ingen måte å trekke seg fra jobben på uten å sette både seg selv og kjæresten i fare.

I misosuppen er et intenst, rått medrivende og mørkt humoristisk dypdykk i en side ved det moderne japanske samfunnet og den menneskelige psyken vi sjelden har sett maken til. Vi følger med Kenji på et berg-og-dalbaneritt gjennom Tokyos neonopplyste bakgater, i selskap med den isnende uforglemmelige Frank, der volden stadig lurer rundt hjørnene, men utfallet aldri er gitt.

Presse

"[Murakami] gir en isnende og klinisk presis fremstilling av det motbydelige handlingsmønsteret til en amerikansk turist i Tokyo, men er klok nok til ikke å signere nok en skjematisk bloddryppende psykopathistorie (...) I misosuppen er en atmosfæremettet og tankevekkende roman langt hinsides skrekk og gru-innrammingen."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"En fortelling hvor vold, mord og skyldspørsmål spiller en sentral rolle, men hvor appellen først og fremst ligger i det korthugde språket og den glassklare og fundamentalt usentimentale verdensanskuelsen det formidler."
Aksel Kielland, Klassekampen Bokmagasinet

"Røff, velkomponert psykothriller"
Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad

"Grotesk brutalitet med dype refleksjoner. Utmerket ivaretatt av oversetter Yngve Johan Larsen"
Jon Rognlien, Dagbladet 

«Likner på filmmanuset til American Psycho
Guardian

«Oser av mørke og tvetydighet, som et stillehavskryssende lyntog.»
Entertainment Weekly

«Et sviende portrett av samtidens Japan, med dets nihilisme og dekadanse pakket inn i en av de råeste thrillerne siden Nattsvermeren. Sjokkerende men fengslende.»
Kirkus Review

"Romanen er et lite mesterverk, og hovedpersonen Frank er for lengst innskrevet i den internasjonale kongerekken av stjernepsykopater i fiksjonen."
Berlingske Tidende

"Ruy Murakamis prosa er skarp som et samurisverd, og boken inneholder ikke en eneste kjedelig setning"
Ekstra Bladet

Forfatter(e):