Jon Krakauer: I tynn luft

Jon Krakauer: I tynn luft

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253037295
Utgivelsesår: 2014
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Børge Lund
Originalens tittel: Into Thin Air

I tynn luft

Tragedien på Everest"Sannsynligvis den mest spennende boken du leser på norsk i år"
Aftenposten
I 1996 skulle journalisten Jon Krakauer dekke en guidet tur til Mount Everest. Ekspedisjonen nådde toppen, men deretter gikk det fryktelig galt. Vi følger en gruppe mer eller mindre erfarne klatreturister som blir fanget i en forferdelig storm på verdens tak, fjellguider som ikke en gang er i stand til å hjelpe seg selv - og Krakauer selv, som kjemper seg ned til leiren i lammende kulde, mens hjernen tikker stadig langsommmere av oksygenmangel. Andre av ekspedisjonens medlemmer kom aldri fram. Dette er en skremmende og drivende spennende beretning, en bok om sorgen og skammen over å overleve mens kamerater dør, om hvordan grådighet og naiv eventyrlyst kan drive en til å ta uforsvarlige sjanser, og om naturens nådeløse villskap.
 
Ved påsketider i 2014 skjedde en ny tragedie på Everest, hvor 16 nepalske guider mistet livet. Boka inkluderer Krakauers essay om saken fra The New Yorker, samt et etterord av Jon Gangdal.
 

Presse

"I tynn luft er sannsynligvis den mest spennende boken du leser på norsk i år, uansett om du er en ivrig eventyrer eller en sofagris som leser boken med en varm kopp kakao og fyr i peisen."

Asbjørn Slettemark, Aftenposten

"Når en virkelig historie kan være så spennende, hvorfor lese fiksjon? ... Krakauer skriver enkelt og nøkternt, men drivende og engasjerende, og med beskrivelser som gir frysninger. Vekslingen mellom dramatisk fortelling og det personlige, er perfekt."

Velaug Hobbelstad, Klassekampen

 

Les det eksklusive intervjuet med Jon Krakauer i nettmagasinet Harvest!

Forfatter(e):