1541

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253029894
Utgivelsesår: 2007
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Kia Halling

Isdronningen

Fortelleren i Alice Hoffmans nye roman ser seg selv som en isdronning, følelsesmessig avstengt og uten kraft til å strekke seg ut mot verden. Hun lever et stille, men nokså trist liv, preget av barndommens traume: Åtte år gammel ropte hun i sinne at moren bare kunne forsvinne – og den iskalde vinterkvelden døde moren i en bilulykke.

Fortelleren i Alice Hoffmans nye roman ser seg selv som en isdronning, følelsesmessig avstengt og uten kraft til å strekke seg ut mot verden. Hun lever et stille, men nokså trist liv, preget av barndommens traume: Åtte år gammel ropte hun i sinne at moren bare kunne forsvinne – og den iskalde vinterkvelden døde moren i en bilulykke. Broren, Ned, er meteorolog og ansatt ved et college i Florida der han forsker på mennesker som er blitt truffet av lynet. Søsteren flytter dit og får jobb som bibliotekar, fascinert også av alle lynnedslagene i området. En dag blir hun selv truffet, og kommer i kontakt med andre ofre. Hun tiltrekkes voldsomt av den mystiske Lazarus Jones, som var død i førti minutter, men kom tilbake til livet. I sin besettelse tar det tid før hun kan se at broren er dødssyk. I denne romanen forener Hoffman på nye måter sin forståelse av magi og eventyr med kunnskap om naturen og følelsen for landskap og psykologi.

Presse

"Denne boken er bare helt ufattelig god! (...) Der drømmer realiseres og dør. Der kjærligheten gir frihet. Boken er rett og slett fantastisk."
- Bent Johan Mosfjell i Bokavisen

”Underholdende eventyr om varme og kulde, kjærlighet og tap.”
– Gerd Elin Stava Sandve i Dagsavisen

”Hoffman er ikkje den typen som gjer det lett for figurane sine. Ho let dei vere slavar av driftene, ho utset dei for den eine ulukka etter den andre, ho let dei sprelle i garnet. Kort sagt: Ho herjar med dei. Og slikt blir det bra litteratur av.”
– Marta Norheim i Kulturnytt, NRK P2

”Det eventyrlige og det realistiske går igjen hånd i hånd… en rekke fine grep.”
– Terje Stemland i Aftenposten

Forfatter(e):