Juvelen i kronen. Kongsberg dynamiske posisjoneringssystemer 1975-2015

Juvelen i kronen. Kongsberg dynamiske posisjoneringssystemer 1975-2015

Pris:
449.00
ISBN: 9788253037875
Status: I salg
Utgitt år: 2015
Innbinding: innbundet

Juvelen i kronen

Kongsberg Dynamiske Posisjoneringssystemer 1975 - 2015

Norges største ingeniørbragd!

Boken lanseres 2. juni

Hvordan få et fartøy til å ligge i ro uten bruk av forankring? Svaret er dynamisk posisjonering, eller DP. Ved hjelp av avansert teknologi, posisjonsgivere, propeller og thrustere er det mulig å motvirke naturkrefter som vind, strøm og bølger uten bruk av ankre eller liner. Det er denne fascinerende teknologien Juvelen i kronen handler om, utviklet, produsert og solgt av fagmiljøet på Kongsberg, og etter få år anvendt på alle verdens hav. 
Eventyret begynte i 1975. Da undertegnet Kongsberg Våpenfabrikk den første kontrakten, og halvannet år senere ble Albatross DP-system installert om bord på et norsk dykkerfartøy i Nordsjøen. Dynamisk posisjonering fra innlandsbyen Kongsberg finnes nå om bord i forsyningsskip, borerigger, rør- og kabelleggere, steindumpere, bøyelastere, kran- og løftefartøy, minejaktfartøy, cruiseskip, flytende hotell og lystbåter, og dreier seg ikke lenger bare om å ligge i ro, men like gjerne om å følge en bane eller å holde seg innenfor et større område. 
Etter 40 år makter Kongsberg Maritime fortsatt å holde posisjonen som verdensledende på dynamisk posisjonering. I denne boka følger vi teknologien, menneskene og begivenhetene.

 

Teknisk Ukeblad har nylig kåret Norges største ingeniørbragd, og dynamisk posisjonering vant suverent med 23,6% av stemmene, blant de 27 teknologiene som var nominert.

 

– Dynamisk Posisjonering og missilteknologien vår er to veldig viktige innovasjoner, men bare to av veldig, veldig mange områder vi har utviklet og stadig jobber med å utvikle. Vi lever av innovasjon, og i skarp konkurranse internasjonalt har vi vist at vi lykkes – og det er jeg meget stolt over, sier konsernsjef Walter Qvam til Teknisk Ukeblad i forbindelse med kåringen.

Les om kåringen her

 

 

This book is also available in English

Forfatter(e):