2025

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253037233
Utgitt år: 2014
Innbinding: ebok

London 2084

"Fremtidsfabel som tar urovekkende trekk ved selve tidsånden på kornet."
Bergens Tidende

År 2084: Havnivået har steget og satt byer og land delvis under vann. Ozonlaget er tynt, dyrelivet er nesten utryddet, og ny teknologi og et formidabelt offentlig overvåkningssystem har skapt en radikalt annerledes hverdag.

En vanlig grå aprildag i Oslo får privatetterforsker Robert Altermann en overraskende ny sak i fanget: I London er en ung mann funnet død, en mann som viser seg å være knyttet til Robert Altermann på måter han ikke kunne ha forestilt seg. Han drar straks over for å gjøre sine egne undersøkelser. Dette fører ham inn i en verden av lyssky nettgambling, organhandel og utstrakt eksperimentering med biologisk materiale og menneske-maskin-grensesnitt. Og å drive privat etterforskning i et samfunn der alt og alle er under konstant observasjon, og man ikke kan gjøre noe uten å etterlate seg elektroniske spor, er en utfordring selv for den drevne datasnoken Robert Altermann.

 

Presse

"Et vellykket eksempel på litterær vitenskap som egger til refleksjon om drivkreftene bak den teknologiske utviklingen."
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

"Bing & Bringsværds roman er skrøneaktig litteratur med viktig tematikk."
Ingvild Bræin, Klassekampen

"Fremtidsfabel som tar urovekkende trekk ved selve tidsånden på kornet, og utfordrer spesielt synet på mennesket som noe unikt og uerstattelig."
Gro Jørstad Nilsen, Bergens Tidende

"Det er i sum mye godt å si om Robert Altermanns reise i 2084, med sin smarte, lett paranoide hovedperson, sine miljøproblemer og sin overvåkning, med sin virtuelle gambling og ikke minst med bokens egentlige hovedscene: genteknologiske gjennombrudd og derpå følgende kriminalitet."
Lasse Midttun, Morgenbladet

"Intelligent og relevant"
Ole Jacob Hoel, Adresseavisa

"Fantasifullt ... framtidsfabulerende og nytenkende."
Karen Frøsland Nystøyl, Vårt Land

Norsk presse om Oslo 2084:

«Fiffig fabelprosa» - Elin Brodin, Klassekampen

«Et eksempel på at bastardsjangrer kan ta deg med på nye opplevelser i uvant terreng» - Kurt Hanssen, Dagbladet

«Spennende historier fra fremtids-Oslo … For elskere av de litterære undergruppene krim
og science fiction er dette sjelden vare på norsk» - Ingrid Brekke, Aftenposten


 

Forfatter(e):