Lyset bak øynene

Lyset bak øynene

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253039589
Status: I salg
Utgitt år: 2017
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Farbregd, Turid
Orginalens tittel: Lopotti

Lyset bak øynene

Helena er bare ni år gammel da hun blir sendt fra den vesle hjembyen til en blindeskole i femtitallets Helsingfors. Der venner hun seg gradvis til storbyens lukter og lyder, og lærer seg å beregne avstand ut fra antall skritt. Men savnet etter familien er stort.

Førti år senere flytter også Helenas nevø Tuomas sørover for å studere. Han ønsker å leve opp til familiens krav og forventninger, men drømmer om å stifte en egen familie, og bærer på en hemmelighet. I Helsingfors treffer han tanten og blir kjent med nye sider ved henne. Hvordan er det å leve hele livet som en som må stå utenfor? Går det an å bli akseptert som den man er?

Lyset bak øynene er en ny, sterk roman fra forfatteren av den kritikerroste Der fire veier møtes. Tommi Kinnunen skriver med innsikt og innlevelse om ensomhet og om nødvendigheten av å finne sin egen vei, om ønsket om å bli far og om kunsten å være forelder.

 

Omtaler

Den unge, og det må være lov å si, lovende Kinnunen er en av flere flinke finske forfattere på vei opp og frem i nordisk litteratur. I intervjuer røper han at det kanskje blir en bok til om denne motsigelsesfylte familien. Uten tvil en finsk gladmelding.

Janneken Øverland, Klassekampen

 

Lyset bak øynene tegner sine skikkelser så tydelig og gripende at den blir tidløs.

Politikken

 

En viktig beskrivelse av opplevelsen av å være annerledes … I tillegg er romanens fortelling svært dyktig og variert oppbygd.

Turun Sanomat

 

En glødende engasjert og målbevisst oppbygd roman … Kinnunen [har] evnen til å fange store mengder følelser i et lite glimt av tid.

Helsingin Sanomat

Forfatter(e):

Foto: Joonas Brandt / WSOY International Press