1269

Pris:
261.00
Førpris: 298.00
ISBN: 9788253027616
Utgivelsesår: 2005
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Tommy Watz
Originalens tittel: La Mennulara

Mandelplukkersken

Simonetta Agnello Hornby

Da Mennulara, mandelplukkersken, dør, begynner ryktene å svirre i den lille sicilianske byen Roccacolomba. Hvor hadde hun alle pengene fra, hun som bare var en alminnelig hushjelp? Hva slags intriger er det som har utspilt seg i den rike Alfallipe-familien? Og hvorfor kom mafiabossen don Vincenzo i begravelsen hennes?
Da Maria Rosalia Inzerillo – også kalt Mennulara, mandelplukkersken – dør, begynner ryktene å svirre i den lille sicilianske byen Roccacolomba. Hvor hadde hun alle pengene fra, hun som bare var en alminnelig hushjelp? Hva slags intriger er det egentlig som har utspilt seg i den rike Alfallipe-familien, som Mennulara har tjent hos i mesteparten av sitt liv? Og hvorfor kom mafiabossen don Vincenzo Ancona i begravelsen hennes? Alle i byen har sitt å fortelle om Mennulara, men bare noen få kjenner sannheten. Og for de udugelige Alfallipe-arvingene har problemene bare så vidt begynt.

Simonetta Agnello Hornby er født i Palermo, men bor i dag i London. Mandelplukkersken er hennes første roman, og ble raskt en storselger da den utkom i Italia.

Presse

”Det er en forbløffende sikker debut … presis og rik i detaljene, stram i konstruksjonen og nydelig avrundet i formen.”
Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad

”Dette er en bok du leser med et smil!”
Anne Bratberg, Østlandets Blad

Forfatter(e):