Mann, tiger av Eka Kurniawan

Pris:
0.00
ISBN e-bok: 9788253040578
Utgitt år: 2018
Innbinding: Ebok
Oversatt av: Vormeland, Hedda
Orginalens tittel: Lelaki harimau

Mann, tiger

Anwar blir drept foran sitt hjem på den indonesiske landsbygda. Morderen avsløres allerede i romanens første setning som den unge, unnselige Margio. Alt er imidlertid ikke oppklart av den grunn. Hva var motivet? Og hva var forbindelsen mellom morderen og offeret?

Dette er likevel ingen krimroman; det er en fengende og følsom fortelling om et lokalsamfunn og to av familiene der – en fattig og en rik. Med empati og engasjement skildres livene til familie-medlemmene, blant dem er en bedratt hustru, en mishandlet mor og en tyrannisk far. Når de to familienes skjebner knyttes sammen, får det katastrofale følger.

Mann, tiger har gitt Eka Kurniawan stor internasjonal oppmerksomhet. I 2016 ble den tildelt Financial Times Emerging Voices Award og nominert til Man Booker International Prize.

Omtale

Terningkast 5«Jeg har sjelden lest en forfatter som er så lett på labben. Kurniawan skriver i vei med en vittig og snakkesalig munterhet, som gjør boka til en fryd å lese. At dette flyter så godt i den norske versjonen, skyldes Hedda Vormelands imponerende oversetterjobb.»
Cathrine Krøger, Dagbladet

Terningkast 5 «Her er både humor, tristesse og sjalusi, ja, alle følelser som hører livet og en landsby til. [...] Kurniawan skildrer landsbyen og kulturen høyst  levende, og til sammen gjør dette Mann, tiger til et frisk pust av en roman.»
Kathleen Rani Hagen, Fædrelandsvennen

«Spenningsdrivet er særlig imponerende siden Kurniawan avslører både offeret og morde ren i den første setningen.»
New York Times Book Review

«Verdenen som Kurniawan dikter frem er kjent og uventet, og rommer mysterier, magisk realisme og folklore … Romanen lykkes med å underholde, samtidig som den gir lesere innsikt i tradisjoner fra en lite kjent sørøstasiatisk kultur.»
Publishers Weekly

Forfatter(e):