Mesopotamia

Pris:
323.00
Førpris: 369.00
ISBN: 9788253039879
Status: Utsolgt
Utgitt år: 2018
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Foldøy, Dagfinn

Mesopotamia

Dette er etter alle målestok
-
t lesning.

terningkast_5 liten flat.jpg "Dette er etter alle målestokker storartet lesning."

 Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

Ni personers veier krysses i den ukrainske storbyen Kharkiv .Felles for dem alle er at de er vokst opp etter jernteppets fall og har mistet stadig flere illusjoner om det kaotiske postkommunistiske hjemlandet. Allikevel nærer de fremdeles små håp om å skape seg et anstendig liv. Bob følger drømmen om å prøve seg i USA, men får det ikke til. Foma lengter etter en kjæreste, men forsøket på å bli sammen med en eks-prostituert skaper flere problemer enn fornøyelser. De er alle mennesker som tilfeldigvis befinner seg på feil sted til feil tid.

Mesopotamia - «landet mellom flodene» - er i denne boken området mellom Dnipr og Donets, med Ukrainas nest største by Kharkiv som sentrum. Boken er Serhij Zjadans hyllest til dennebyen. Han beskriver blokker og bolighus, trange leiligheter og hemmelige kjellere og skildrer hvordan hovedpersonene snor seg fram gjennom portrom og bakveier. Gjennom ni sammenvevde historier skildres Zjadans Kharkiv, både det vakre og det nedslitte, det vemodige og det humoristiske. 

Omtaler

"Oversetter Dagfinn Foldøy har gjort  en  god  jobb  med  å  bevare  rytmen og energien fra originalmanuset. Selv om flere av fortellingene foregår i bryllup, bursdager og begravelser, innenfor kollektivet  og  fellesskapet,  dreier  dette seg først og fremst om ensomme  enkeltmennesker  som leter  etter  en  mening  med  livet og mer eller mindre mot alle odds  forsøker  å  stable  et  noenlunde verdig og anstendig liv på beina."

Sigmund Jensen, Stavanger Aftenblad

 

Forfatter(e):