Natten søvnen døden stjernene

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253042398
Status: I salg
Utgitt år: 2021
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Formo, Tone
Orginalens tittel: Night. Sleep. Death. The Stars.

Natten. Søvnen. Døden. Stjernene

Storslagent nytt familieepos fra Joyce Carol Oates!

I Natten. Søvnen. Døden. Stjernene settes familiebånd på prøve i etterdønningene etter en dyp tragedie. Joyce Carol Oates bruker familietragedien som prisme for å utforske dagens amerikanske samfunn. Den tidligere borgermesteren i en amerikansk småby, den viljesterke og populære John Earle «Whitey» McClaren, utløser en personlig tragedie da han prøver å gripe inn i det han oppfatter som et grovt politiovergrep. I kjølvannet av dette sammenstøtet, som utløser store bølger i livet til medlemmene av McClaren-familien, reagerer de voksne barna med sjokk og på uventede måter. Men den mest overraskende reaksjonen av dem alle er det hans sørgende enke, Jessalyn, som står for.

Joyce Carol Oates’ siste roman er en skarp og inntrengende analyse av rasespørsmål, psykologiske traumer, klassemotsetninger, sorg, og dertil en nær og varm familieroman av godt gammelt merke fra forfatteren av bestselgeren Vi var familien Mulvaney.

 

OMTALE

«… en betydelig roman om sorg og overlevelse, med dykk ned i politibrutalitet, rasisme, ulikhet og klasse … Joyce Carol Oates har lenge vært en av mine favorittforfattere i den amerikanske svingen. Hun har det med å vende tilbake til noen av sine viktigste tema. Som oftest bærer hun med seg ny ved til bålet. Slik er det også denne gangen … Dessuten er Tone Formos oversettelse riktig god.»
Leif Ekle, NRK.no
Les resten av anmeldelsen her

«Oates på sitt beste – og bare så det er klart, på sitt beste kan hun tryllebinde deg og skjære deg i hjertet … En foruroligende roman. … En bok i tett dialog med tiden vi lever i.» 
New York Times Book Review  

«Øyeblikksnær, ruvende. … Enda en gjennomborende utforskning av amerikansk kultur av den forfatteren som denne anmelderen anser for landets største nålevende romanforfatter. … Den er briljant. Natten. fortjener en topplassering på karantenenattbordet ditt. Jeg gir Oates, vår mest fremragende amerikanske romanforfatter, en dyptfølt honnør for denne.» 
Minneapolis Star-Tribune  

Forfatter(e):

Foto: Dustin Cohen