1313

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253028774
Utgivelsesår: 2006
Status: I salg
Innbinding: ib
Oversatt av: Tone Formo
Originalens tittel: The Falls

Niagara

Joyce Carol Oates er et stort internasjonalt forfatternavn, som ofte nevnes i sammenheng med Nobels litteraturpris. I sin nyeste roman tar hun leseren med til Niagara Falls - et sted som på samme tid er både konkret og mytisk.

Joyce Carol Oates er et stort internasjonalt forfatternavn, som ofte nevnes i sammenheng med Nobels litteraturpris. I sin nyeste roman tar hun leseren med til Niagara Falls - et sted som på samme tid er både konkret og mytisk. Det berømte fossefallet er beryktet for å tiltrekke seg nygifte par, selvmordere - og i den senere tid også miljøforbrytere. I denne romanen blander Oates på mesterlig vis disse elementene. Akkurat som i Marilyn Monroe-filmen med samme navn, møter vi i "Niagara" et ungt, nygift ektepar. Morgenen etter bryllupet står brudgommen opp, går bort til fossen - og hopper over gjerdet. Den unge, etterlatte Ariah blir kjent som "enkebruden av fossen", men blir snart beilet til - og gift med - den rike, lokale advokaten Dirk. Og lykken synes lenge å være sikret. Oates viser igjen sin særegne evne til å samle store temaer i en skikkelig og intelligent pageturner av en roman.

Presse

"Storslått og småflott... Romanen "Niagara" av Joyce Carol Oates er storslått - Boktilsynet erkjenner at Oates er en nobelpriskandidat."
Anne Cathrine Straume i NRK P2

"Denne boken river deg med. Som om du sitter i en båt i et elvestryk."
Arne Hugo Stølan i VG - terningkast 6

"Miljøkriminalitet, korrupsjon, lidenskap og mord, outsiders av ulik karakter - så godt vevd sammen, så intenst framstilt og så spennende lagt opp, at det er vanskelig å legge fra seg denne boken"
- Vigdis Moe Skarstein i Adresseavisen

Forfatter(e):

Foto: Dustin Cohen