Arundhati Roy. Foto: Mayank Austen Soofi

Arundhati Roy. Foto: Mayank Austen Soofi

Ny roman fra Arundhati Roy høsten 2017!

Nøyaktig 20 år etter utgivelsen av "Guden for små ting" kommer det nå en ny bok fra Arundhati Roy. 

Roys nye bok The Ministry of Utmost Happiness, som utgis på engelsk i juni 2017, blir hennes første roman siden 1997. Pax utgir romanen på norsk i september.

Arundhati Roy er indisk forfatter og politisk aktivist. Siden utgivelsen av den kritikerroste romanen Guden for små ting, har hun gjort seg bemerket som en markant radikal samfunnskritiker, og har gitt ut flere politiske essaybøker. Men ingen flere romaner, før nå. For Guden for små ting fikk Roy den prestisjetunge Bookerprisen, og den ble i 2007 kåret til en av 1990-årenes ti viktigste bøker.

The Ministry of Utmost Happiness tar oss med på tvers av det indiske subkontinentet, på en reise over flere år. Vi kommer tett på livene til de mesterlig fremstilte karakterene, hver og en på leting etter en trygg havn – i søken etter mening og kjærlighet.

På en gravlund utenfor murene rundt den gamle delen av Delhi ruller en av byens innbyggere ut et tynnslitt persisk teppe. Midt på fortauet, rett etter midnatt, dukker det plutselig opp en baby. I en snødekt dal sitter en sørgende far og skriver et brev til sin fem år gamle datter om alle som kom i begravelsen hennes. I en leilighet sitter en kjederøykende, ensom kvinne og leser sine gamle notatbøker. På pensjonatet Jannat sover to mennesker som har kjent hverandre hele livet, med armene om hverandre, som om de nettopp hadde møttes.

The Ministry of Utmost Happiness er et kraftfullt og originalt flettverk – like oppfinnsom som den er bevegende. Den er både en kjærlighetshistorie og en provokasjon. Fortalt i en hvisken, og med et rop – gjennom  gledestårer og av og til med en bitter latter. Hovedpersonene, både de vi møter og de som har forlatt oss, har nådd bunnen i denne verden vi lever i, og deretter stablet seg på beina ved hjelp av kjærlighet. Derfor gir de seg aldri.

 

How to tell a shattered story?

By slowly becoming everybody.

No.

By slowly becoming everything.

 

Denne makeløse romanen rommer både menneskelighet og følsomhet. Arundhati Roys mirakuløse evner som historieforteller tindrer på hver eneste side.

 

Les mer om Arundhati Roy