1498

Pris:
305.00
Førpris: 349.00
ISBN: 9788253028767
Utgivelsesår: 2006
Status: Utsolgt
Innbinding: ib
Oversatt av: Bente Christensen

Opphav

Maalouf er den gode fortellingens mester, og i mange av sine bøker blander han det personlige stoffet inn i fiksjonen. I "Opphav", hans nyeste roman på norsk, er det farfarens historie han konsentrerer seg om.

Maalouf er den gode fortellingens mester, og i mange av sine bøker blander han det personlige stoffet inn i fiksjonen. I "Opphav", hans nyeste roman på norsk, er det farfarens historie han konsentrerer seg om. Vi får høre om brødrene Botros (Maaloufs farfar) og Gebrayel, med hele flokken av andre søsken, foreldre, barn, kusiner, fettere, onkler og tanter som birolleinnehavere. En av familiemytene Maalouf prøver å komme til bunns i, er fortellingen om hvordan Gebrayel utvandrer til Amerika og Cuba, havner i trøbbel i Havanna, og må reddes ut av knipen av Botros, som reiser av sted i hui og hast for å hjelpe lillebroren. Maalouf reiser i farfarens fotspor til Havanna for å finne sannheten - men finner kanskje noe annet enn forventet. En storslagen og klok bok som tar både Maaloufs farfars\' og vår egen tid på kornet, fra noen av verdens mest intense kultur- og konfliktområder.

Presse

"Amin Maalouf hører til de romanforfatterne vi gjerne leser fordi romanene hans er så fylt av fortelling, farge, poesi og eventyr."
Karsten Alnæs i Dagbladet

Forfatter(e):