null

Pris:
349.00
Førpris: 399.00
ISBN: 9788253043791
Status: Forventes utgitt 17.10.2023
Utgitt år: 2023
Innbinding: Innbundet
Oversatt av: Rune R. Moen

Reise i Polen

«Så jeg spurte meg selv og spurte andre: Hvor er det jøder? Jeg ble fortalt: I Polen.»

I denne livlige, tidvis surrealistiske, gripende reiseskildringen beskriver den tysk-jødiske forfatteren Alfred Döblin møtet med den jødiske befolkningen i Polen høsten 1924 – hjemlandet til tre millioner jøder før andre verdenskrig. 

Med varme, sylskarp iakttagelsesevne, rik fantasi og kritiske skråblikk skildrer han hverdagsliv, religion og politikk i den unge staten merket av århundrer med konflikt mellom nasjoner og folk – jøder, polakker, russere, ukrainere – konflikter som fortsatt preger dagens verdensbegivenheter.

Alfred Döblins reiseskildring er en unik, litterær fortelling og regnes i dag som en klassiker innenfor sjangeren.

Bokens etterord er skrevet av Benjamin Yazdan, doktorgradsstipendiat ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo. Yazdan er litteraturkritiker i Bokvennen Litterær Avis og filmkritiker i Klassekampen.

Omtale
«Han er en av de største forfatterne innenfor tysk litteratur ... For meg virker det som om Döblin betrakter den synlige verden som ufullkommen. En ufullkommenhet han, gjennom sitt forfatterskap, forsøker å rette opp i».
Franz Kafka

«Alfred Döblins møter med det jødiske samfunnet i Polen i 1924 har banet vei for en gripende lengsel etter ekte minner. Boken bør leses av alle som er interessert i hva menneskeheten har mistet eller ofret i den mørkeste perioden av vår nedtegnede historie».
Elie Wiesel